Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Jose Araujo: "În contract se specifică cât se poate de clar că sunt antrenorul principal. Este imposibil să mi se atribuie altă poziție în club"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
31.05.2017

CSM Satu Mare este foarte aproape de o premieră în baschetul românesc. Gruparea de la malul Somesului are, în momentul de față, doi antrenori principali în persoana principalului de sezonul trecut, Jose Araujo, si a fostului administrator de la CSM Târgoviste, Marius Dobă.

Mai citiți si:

Jose Peres Araujo principal încă un sezon la CSM Satu Mare

Marius Dobă este noul antrenor al CSM Satu Mare

Florin Muresan "Dacă Jose nu acceptă o negociere amiabilă, îl vom pune să lucreze în cadrul clubului"

Site-ul nostru a luat legătura săptămâna precedentă cu Dobă care ne-a confirmat informația ce îl prezenta drept noul antrenor principal al sătmărenilor. Situația a devenit hilară o zi mai târziu, când presedintele sectiei de baschet feminin al clubului ne-a spus că Dobă este noul antrenor doar în proporție de 90% deoarece clubul are contract valabil cu fostul tehnician, Jose Araujo, iar în cazul în care portughezul nu acceptă rezilierea va fi pus la munca de birou.

Total Baschet a luat legătura si cu Araujo, iar acesta a lamurit situația afirmând că are un contract valabil cu CSM Satu Mare pentru postura de antrenor principal în stagiunea 2017/2018. 

În primul rând doresc să subliniez că am un contract valabil pentru sezonul 2017/2018 în care se specifică cât se poate de clar că sunt antrenorul principal al formației CSM Satu Mare. În niciun caz nu se prevede altă poziție în cadrul clubului. De aceea este imposibil pentru mine să lucrez în birourile clubului. Eu deja am trimis către club programul de pregătire si am solicitat transferul unor jucătoare si astept raspunsul lor.

Întrebat care au fost discuțiile cu clubul înaintea semnării contractului, Araujo spune că i s-a prezentat un proiect solid, pe termen lung.

Când am acceptat oferta celor de la Satu Mare, vara trecută, a fost deoarece mi s-a prezentat un plan solid cu o structură foarte bună în spatele clubului care putea susține obiectivul propus pe termen lung, acela ca în două-trei sezoane echipa din Satu Mare să fie una de top în Liga de Baschet feminin a României. Acesta a fost principalul motiv pentru care am acceptat propunerea de la CSM, echipa care la vremea respectivă se afla în liga secundă. Am acceptat deoarece am văzut această propunere ca fiind o provocare pentru mine si asta m-a motivat.

Cu privire la obiectiv, tehnicianul afirmă că prelungirea contractului nu este afectată de îndeplinirea unor obiective în primul sezon.

Ca să fiu sincer, nu am niciun obiectiv trecut în contract. Cu toate acestea, după ce echipa a primit dreptul de a evolua în prima ligă, foarte târziu în vară, am fost de acord să avem ca si obiectiv playoff-ul, adică o clasare între primele 1-8. Evident că eu îmi doream o poziție căt mai sus în clasament, iar acest lucru s-a putut observa din munca pe care am depus-o. Însă am avut parte de un sezon foarte greu, cu multe accidentări, cu multe probleme. Chiar si asa, indiferent de probleme, indiferent că săptămâni bune nu am fost nici măcar 10 sportive la antrenament să putem pregăti 5la5 meciul următor, din respect pentru fanii nostri, pentru club si pentru orasul Satu Mare, atât eu cât si jucătoarele nu ne-am dat bătuți.

Portughezul adaugă că pe parcursul sezonului nimeni nu i-a transmis că este nemulțumit de munca sa sau de parcursul echipei, lăsând să se interpreteze că îndepărtarea sa se doreste pentru alte motive decăt cele sportive.

De-a lungul sezonului nu a venit nimeni de la club, nici presedintele clubului, nici presedintele sectiei de baschet si nici vreun "superior" să îmi spună că este nemulțumit de rezultate. Tocmai de aceea îmi vine greu să cred că clasarea la finalul sezonului poate fi motivul determinant pentru a nemulțumi pe "superiori", fără a lua în calcul tot ceea ce s-a întâmplat pe parcursul sezonului.

În final Araujo a subliniat că respectă clubul si asteapta acelasi respect înapoi, fiind de părere că în cazul unei schimbări de plan clubul trebuie să îsi asume decizia.

Acum sunt la mijlocul drumului, a promisiunii acordate la începutul sezonului, de a construi un proiect ce va duce Satu Mare în echipele de top din România si sunt genul de persoană care îsi duce la capăt promisiunile.

Eu am respectat contractul, respect clubul la fel de mult cât respect profesia mea de antrenor principal si astept acelasi respect înapoi. Dacă clubul doreste să schimbe planul si strategia, desi aceste două lucruri au fost esențiale în decizia mea de a veni la Satu Mare, atunci haideți să fim bărbați si să ne asumăm deciziile.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!