Stiri

Jose Araujo va antrena pe Gisa Lions SV Halle și în prima ligă germană

Andreea Vlase

Andreea Vlase
15.05.2019

Gisa Lions SV Halle va continua colaborarea cu antrenorul Jose Araujo și în sezonul următor. Echipa a aflat recent că va juca în prima ligă în campionatul viitor, după ce s-a oprit în semifinalele grupei nordice din a doua divizie germană. Antrenorul portughez a preluat Gisa Lions în vara trecută, când clubul a făcut schimbări importante după ce a retrogradat.

Pentru Jose Araujo a fost prima experiență pe banca unei echipe din Germania, după ce a antrenat în Portugalia și România. Tehnicianul de 47 de ani s-a alăturat în vară celor de la Gisa Lions SV Halle. În sezonul precedent a antrenat pe Olivais Coimbra, din țara natală, după despărțirea de CSM Satu Mare.

Cu portughezul pe bancă, Gisa Lions a avut un bilanț de 15 victorii și 5 înfrângeri în sezonul regulat din 2 Bundesliga Nord. În semifinale Gisa Lions a cedat cu 1-2 în fața formației de pe locul secund în sezonul regulat, SG Bergische Lowen. În toate cele trei partide s-au impus gazdele. Primul meci s-a încheiat cu 73-63 pentru Loewen, SV Halle a egalat după 69-42 acasă și în decisiv scorul a fost 61-57.

În finala din 2 Bundesliga Nord, Giro Live-Panthers Osnabruck a trecut cu 2-1 de SG Bergische Lowen. Finala din 2 Bundesliga Sud le-a revenit celor de la BasCats USC Heidelberg, cu 2-1 contra DJK Don Bosco Bamberg.

Deși nu a obținut promovarea pe teren, Gisa Lions SV Halle va juca în primul eșalon în sezonul viitor. Echipa a fost de acord să intre în primul eșalon în locul celor de la ChemCats Chemnitz, care a renunța la dreptul de a juca în 1 DBBL.

Reamintim că Jose Araujo a fost printre antrenorii doriți de FCC ICIM Arad după despărțirea de Miljan Medvedj, de la începutul lunii februarie. Portughezul nu a revenit pentru un al doilea mandat la Arad pentru că echipa germană nu a dorit să îi dea drumul. De-a lungul carierei, Jose Araujo a antrenat mai multe sezoane pe Olivais Coimbra, Lusitania Angra Patrimonio Mundial și Sport Alges Dafundo, din Portugalia, fiind și în staff-ul echipei naționale. În România a condus pe BC UVG ICIM Arad și CSM Satu Mare. În țara noastră a câștigat cupa și Liga Europei Centrale cu ICIM Arad.

*foto: halle-lions.de

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!