Stiri

Josh Sparks, în scădere față de sezonul regulat

Paul Olar

Paul Olar
16.05.2014

"U"-BT Mobitelco reprezintă una dintre formațiile ce au atras toate privirile în Play-Off. După ce a trecut de CSU Sibiu în decisiv, gruparea ardeleană și-a continuat ascensiunea, repurtând o victorie din două pe terenul campioanei CSU Ploiești.

Practic, ardelenii au obținut exact ce și-au propus, iar la succesul acestora au pus umărul toți componenții disponibili, mai puțin Josh Sparks. Câștigător al concursului de Slam Dunk la All Star Game și unul dintre baschetbaliștii spectaculoși ai campionatului, americanul traversează o perioadă dificilă din punct de vedere al realizărilor. Dacă extrema marca în sezonul regulat 11.3 puncte, statisticile sale au scăzut dramatic, precum se observă și în tabelul următor:

  Minute Puncte Recuperări Pase decisive Eficiență
Sezonul Regulat 18:17 11.3 5.4 1.6 15.5
Play-Off 13:33 3.1 1.7 1.7 3.6

Cu excepția meciului patru din seria cu CSU Sibiu, Sparks a întâmpinat dificultăți în exprimarea pe parchet. El nu s-a încradat în titulatura "rezerva de energie" a Clujului, ci mai degrabă i-a îngreunat pe transilvăneni prin ratările de sub panou. În Play-Off, Josh a efectuat 19 aruncări la coș, însă a înscris doar 6, totalizând un procentaj de 31.6%. Trimis în luptă de "Bobo" Pintea, nord-americanul are momente de inexactitate, care poate fi cauzată de anumite aspecte.

Întâi de toate, trebuie spus că jucătorul originar din statul Georgia se află la prima experiență peste ocean. Adesea, baschetbaliștii tineri tind să își piardă concentrarea, iar Josh este un sportiv capricios. Îi place să ridice ridice publicul în picioare și suferă când nu este intrudus pe teren.

Totodată, există posibilitatea ca încleștările să fie mult prea intense pentru ca Sparks să își etaleze talentul. Unul indisicutabil. Grație detentei sale impresionante, americanul este capabil să sfideze orice defensivă din Liga Națională. În plus, extrema dispune de un simț deosebit la recuperările ofensive, acolo unde fizicul subțire îl ajută enorm.

Deși are anumite lacune tehnico-tactice, Josh rămâne unul dintre străinii ce merită urmăriți îndeaproape, deoarece poate "exploda" oricând.

*Foto: Răzvan Păsărică/rpressport.ro

6 comentarii la aceasta stire:
  • "U" Mobitelco BT Cluj-Napoca 2 Stanciu Tudor :

    josh
    Din pacate cred ca acest coeficient a inceput sa scada din partea a doua a sezonului regulat ... in meciurile importante jucand din ce in ce mai prost ...

    Daca in primele meciuri ale sezonului ... vedeam niste backdoor alley-oops (cu meda la serviciu) ... sau capace si recuperari incredibile ... in partea a doua n-a existat nici in aparare nici in atac.

    Pare-se ca i-a placut mai mult distractia decat antrenamentul :)

    cu 9 ani în urmă (16.05.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    La ce meciuri mai exact te-ai uitat in partea a doua a sezonului? Ca erau unele meciuri cand intra la -10 si iesea la + 10. Hai sa luam ca exemplu meciul cu Sibiul unde intrarea lui a produs o extorsiune a unei echipa intr-o...apa

    cu 9 ani în urmă (16.05.2014)
    • "U" Mobitelco BT Cluj-Napoca 2 stg:

      free62
      In meciurile cu sibiul statistica spune urmatoarele:

      Meciul 1 +/- (-1) 4RB 0BS
      Meciul 2 +/- (-6) 0RB 0BS
      Meciul 3 +/- (-3) 0RB 2BS
      Meciul 4 +/- (+1) 2RB 1BS
      Meciul 5 +/- (-3) 1RB 0BS

      Nu vreau sa fiu rautacios sau ceva dar asta-i impresia mea (si n-o sa numar meciuri de genul farul)

      cu 9 ani în urmă (17.05.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    Josh
    Intr-adevar e inexplicabil ce se intampla cu acest jucator. Era senzatia campionatului. Punea in aparare un capac de senzatie dupa care, in faza imediat urmatoare era sub panoul advers si dadea ditamai slamul. In play-off s-a pierdut. Ii dadea clasa oricand lui Baciu, ridica tribunele in picioare si acum e un jucator ca multi altii din campionatul nostru

    cu 9 ani în urmă (16.05.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe titel :

    Sparks
    Mie mi se pare ca si-a cam pierdut increderea in el.. nu stiu daca de vina e el sau antrenorul (sau restul echipei/sarbii), cert e ca de pe la jumatatea returului a luat-o in jos vertiginos. Cand intra pe teren joaca timorat, asteaptand parca momentul inevitabil cand va fi chemat inapoi pe banca. Mai nou face niste greseli monumentale in aparare (poate le facea si mai demult, dar atunci se mai compensau cu realizarile pozitive); raman totusi la concluzia ca involutia lui se datoreaza in mare parte si antrenorului, si poate si faptului ca sta in umbra lui Silvasan (intra doar cand trebe sa-si mai traga sufletul titularul)

    cu 9 ani în urmă (16.05.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe titel:

      pacat...
      ... mare pacat, ca promitea multe :(

      cu 9 ani în urmă (16.05.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate