Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Joshua Keyes a făcut „grevă” la ultimul meci al celor de la Cuza Sport Brăila, din cauza problemelor financiare

Eduard Popa

Eduard Popa
29.10.2018

joshua keyes baschet

Cuza Sport Brăila a pierdut fără drept de apel meciul cu Athletic Constanța, din runda a treia a urnei valorice B. Brăilenii au încasat o înfrângere dură, scor 87-38, pricinuită atât din valoarea superioară a adversarului, ci și prin faptul că cel mai bun baschetbalist al formației lui Cătălin Ștefănescu, Joshua Keyes, a lipsit de pe parchet.

Sportivul american nu era accidentat, a făcut deplasarea cu echipa la Constanța, dar a preferat să nu joace, ca o formă de protest pentru faptul că nu a mai fost plătit încă din sezonul precedent. În actuala stagiune, Keyes a strâns medii de 24 de puncte, 8 recuperări și 3,3 pase decisive în Cupa României, dar și 12 puncte și 11 recuperări în singura partidă jucată de Brăila în Liga Națională, înfrângerea cu CSO Voluntari, scor 57-84.

Keyes se plânge că nu a mai văzut niciun ban din vară, chiar dacă a îndeplinit obiectivul echipei brăilene, acela de a câștiga turneul de promovare în Liga Națională.

Site-ul nostru a aflat însă că situația lui Keyes nu este singura de acest gen la Cuza Sport Brăila. Echipa aflată în prezent în urna valorică B are grave probleme financiare și datorii importante la mai mulți jucători și ex-jucători alături de care s-a obținut promovarea în LNBM, care până la urmă s-a dovedit inutilă după reconfigurarea competiției.

Astfel, în afară de Keyes, clubul brăilean mai are datorii și către alți sportivi, printre care se numără Alin Borșa, Dragoș Onea, David Engi, Radu Avramescu, Deallen Jackson sau Alin Andrieș.

Urmează să vedem cum va reuși conducerea brăilenilor să rezolve această nouă lovitură.

Reamintim că în noaptea de 15 spre 16 septembrie, Cuza Sport a fost aproape de o tragedie, în momentul în care baschetbaliștii americani Darrel Bowie și Joseph McClain au fost înjunghiați de către un clan de interlopi.

*foto: arhiva personală

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    nu stiu
    cum ii accepta pe astia la inceputul competitiei, fara nici o garantie de capacitate de plata. In fiecare an aceeasi batjocura la adresa sportivilor. Faptul ca inca mai sunt straini care vin sa joace in RO denota valoarea scazuta a acestor straini si posibilitatile lor reduse de a prinde o echipa in alt campionat. Trist.

    cu 5 ani în urmă (30.10.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea minotauro :

    StudentU
    Pentru ca daca s-ar aplica reguli stricte, am avea (poate) 3-4 echipe care sa fie capable sa asigure garantii financiare, si prin urmare nu si-ar mai avea rost federatia.
    Nu cred ca exista cineva in tarisoara asta care si-ar sacrifica postul caldut pentru binele public.

    cu 5 ani în urmă (30.10.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Rușine
    Cei de la federație ar trebui să înceapă să pună un plan plin cu proiecte, din care să reiasă performanță. Nu doar să se agațe de scaunele pe care stau in funcțiile lor. Și poate ar fi un beneficiu dacă ar mai și da din banii , nu doar să umfle acele clauze. Iar echipele care știu că nu își permit un nivel de salarizare sa renunțe la ceva ce îi depășește.

    cu 5 ani în urmă (31.10.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!