Stiri

Juan Carlos Navarro, legenda Barcelonei, și-a încheiat cariera de jucător profesionist

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
18.08.2018

Juan Carlos Navarro și-a încheiat în mod oficial cariera de jucător de baschet. Legenda Spaniei și a Barcelonei se retrage la vârsta de 38 de ani, după 20 de ani petrecuți pentru formația „blaugrana”, plus o experiență de un sezon în NBA la Memphis Grizzlies.

Anunțul retragerii lui Navarro a fost făcut chiar de FC Barcelona. După încheierea sezonul 2017/2018, „La Bomba” și-a exprimat dorința de a continua să joace pentru echipa catalană. Navarro nu a mai intrat în calculele Barcelonei pentru lotul de jucători și astfel cele două părți au negociat termenii retragerii. Navarro nu va pleca de lângă FC Barcelona și a acceptat să ocupe o funcție administrativă în cadrul clublui, odată ce a pus ghetele în cui.

Juan Carlos Navarro și-a început cariera profesionistă în anul 1997 iar vârsta de 17 ani debuta în Liga ACB pentru Barcelona, pe data de 23 de noiembrie. Au urmat o mulțime de titluri pentru „La Bomba” alături de echipa catalană, mai exact 35 de trofee. De 8 ori Liga ACB, 7 Cupe ale Spaniei, 5 SuperCupe ale Spaniei, 2 Euroligii, o Cupa Korac și 12 Ligi Catalane sunt titlurile pe care le are în vitrină jucătorul catalan.  Navarro a primit și o mulțime de titluri individuale, MVP al Ligii ACB, MVP al finalei Ligii ACB, MVP-ul Euroligii și MVP-ul finalei Euroligii.

Și la echipa națională a Spaniei Juan Carlos Navarro a avut un succes colosal. La jocurile olimpice are două medalii de argint (2008 - Beijing și 2012 - Londra) și una de bronz (2016 - Rio). Navarro este campion mondial cu Spania în anul 2006 la turneul organizat în Japonia, iar la EuroBasket are 6 medalii, două de aur (2009 și 2011), două de argint (2003 și 2007) și două de bronz (2001 și 2017). Ultima campania pentru Juan Carlos Navarro alături de echipa națională a Spaniei a început în România, în grupa organizată la Cluj-Napoca de la EuroBasket 2017.

Un sezon petrecut și în NBA. Juan Carlos Navarro a avut o experiență și în cel mai puternic de baschet din lume. El a evoluat pentru Memphis Grizzlies în sezonul 2007/2008 și în 82 de partide a avut cifre de 10,9 puncte, 2.6 recuperări și 2.2 pase decisive. La Grizzlies, Navarro a făcut echipă cu Pau Gasol, jucător pe care-l cunoștea foarte bine de la Barcelona.

Retragerea lui Juan Carlos Navarro nu avea cum să treacă neobservată iar pe rețelele se socializare au curs mesajele de la colegi, adversari și întreaga lumea a baschetului.

 

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!