Stiri Acvile

Juan Orenga și-a anunțat demisia de la cârma naționalei Spaniei

Paul Olar

Paul Olar
17.09.2014

Parcursul modest izbutit de Spania la Campionatul Mondial a lăsat consecințe. Juan Orenga, selecționerul ibericilor, și-a anunțat demisia de la cârma naționalei iberice.

Acesta a fost văzut de mulți principalul vinovat al eșecului din optimile de finală ale competiției desfășurate până duminică. Reamintim că “Furia Roja” a fost eliminată de Franța ca urmare a unei partide încheiate cu scorul de 65-52. Totodată, cu Orenga pe bancă, spaniolii s-au oprit în semifinalele Campionatului European din 2013.

Practic, tehnicianul și-a condus țara natală spre 13 victorii și patru eșecuri în meciurile oficiale. El a devenit principalul Spaniei în 2012, după ce a mai pregătit naționalele de juniori ale aceluiași stat. Orenga provine Castello de la Plana și se mândrește cu o remarcabilă carieră de jucător.

Antrenorul a evoluat la Real Madrid, Cajamadrid, CB Estudiantes sau Unicaja Malaga, fiind atât campion, cât și MVP al Ligii Endesa. Respectivele performanțe au fost obținute în perioada 1984-1991, când pivotul de 2.07 m își domina întrecerea internă. De altfel, Juan a izbutit o clasare pe podium la Eurobasket 1991.

Oficialii spanioli vor fi nevoiți, așadar, să îi găsească un înlocuitor lui Orenga. În altă ordine de idei, forul iberic are o regulă prin care selecționerul nu poate activa și în Liga Endesa.  

*Foto: www.mundodeportivo.com

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea unguru :

    er si cazul...
    un antrenor slab...

    cu 9 ani în urmă (18.09.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!