Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jucătorii U23 de la BC SCM Timișoara, la cele mai bune prestații în acest campionat

Dan Oancia, Andreea Vlase

Dan Oancia, Andreea Vlase
05.01.2018

Tinerii sub 23 de ani de la BC SCM Timișoara au înscris îmrepună 19 puncte în victoria cu concitadina Timba. Lucas Tohătan a intrat în 5-ul de start, ca jucătorul tânăr cerut de regulament, iar Tudor Gheorghe a intrat pe parcurs și a jucat mai mult de jumătate de oră.

Tudor Gheorghe s-a numărat printre jucătorii de la BC SCM Timişoara care a rămas cel mai mult timp pe parchet în jocul de ieri seară, câştigat în faţa concitadinei Timba cu 98-83. Fundaşul adus în vara de la campioana U BT Cluj-Napoca a înregistrat cea mai bună performanţă a sezonului contra „urşilor” şi a contribuit la victoria echipei sale cu 11 puncte.

O singură dată şi-a încercat norocul din interiorul semicercului, aruncare pe care a trecut-o prin inel. „De afară”, din opt aruncări a concretizat nouă puncte, pentru un procentaj de 38%. A reușit două recuperări, ambele ofensive, alături de două pase decisive. A avut +9 indicele eficienţei într-un total de 32 de minute petrecute pe parchet.

Întâlnirea cu Timba este de departe cea în care Tudor Gheorghe a evoluat cel mai mult, faţă de duelul cu Dinamo, în care a jucat 18 minute şi 26 de secunde. În cele 12 meciuri din Liga Naţională, fundaşul de 20 de ani are o medie de 3.1 puncte, 0.5 recuperări şi 0.8 pase decisive, într-un total de 11 minute şi 18 secunde.

Lucas Tohătan a jucat 10:49 minute în derby-ul timișorean. Fundașul de 18 ani și-a îmbunătățit cea mai bună performanță stagională în ceea ce privește numărul de puncte înscrise într-un meci. Jucătorul venit de la Baia Mare în timpul sezonului precedent a înscris 8 puncte în duelul cu „urșii”.

Tohătan a avut o reușită de două puncte din trei încercări, iar de la distanță a înscris 2 aruncări din 4. A mai contribuit cu o recuperare și 3 pase decisive, pentru 7 indice al eficienței.

Fundașul băimărean are medii de 9:20 minute în 12 partide, cu 2.2 puncte, 2.1 pase decisive și 0.4 recuperări. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!