Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jucătorii lui BC SCM Timișoara ar putea boicota Cupa României din cauza problemelor financiare

Eduard Popa, Andreea Vlase

Eduard Popa, Andreea Vlase
05.02.2018

 bc scm timisoara probleme financiare

SCM Timișoara are mari probleme din punct de vedere financiar, iar baschetul nu face excepție. Dacă dificultățile au făcut ca echipa de fete să se despartă de cea mai bună jucătoare, Maegan Conwright, acum problemele au ajuns și la echipa de băieți.

Informația a fost confirmată și de managerul Timișoarei, Ili Trițoiu:

„Din luna octombrie o ducem de pe o zi pe alta, mă refer strict cum gestionăm noi relația cu sportivii. Pentru că sunt jucători care au înțeles situația, mă refer la cei care au avut contract și sezonul trecut. Și sunt care nu înțeleg exact ce se întâmplă, mă refer mai mult la echipa de fete. Cu fetele e mai greu, sunt în primul an la Timișoara și e mai greu să le convingem că lucrurile se vor rezolva într-un final”, a spus Trițoiu la o emisiune televizată.  

Președintele echipelor de baschet din Timișoara susține că sportivii de la formația masculine iau în calcul să boicoteze Cupa României dacă nu își vor primi banii până pe 10 februarie:  

„Garanții sunt pentru că știm foarte bine că primarul este un iubitor de sport și e cea mai importantă garanție. Dar din câte am înțeles problemele nu sunt doar la SCM, deci la nivel de sport, sunt la nivel de oraș. De asta spun că băieții au înțeles situația, antrenorii, jucătorii, tot respectul pentru acest lucru. Dar, din păcate, începe să se restrângă tot acest timp în care au avut răbdare. Nu neapărat că există rebeli, dar ne-au dat un timing până în data de 10 februarie. Au zis că se vor antrena, totul va fi în regulă. Dar din 10 februarie deja au un alt punct de vedere. Este foarte greu. La băieți avem trei jucători care au familie, copii. Komatina 3 copii, Calotă 2 copii, Mijajlovic 2. Ei trăiesc, practic, din banii pe care îi câștigă din sport. Tot respectul pentru ei că au înțeles situația, dar nu știu ce va fi după data de 10 februarie pentru că ei ne-au atenționat că totul va fi normal până atunci. Din 10 nu mai răspund de ce se va întâmpla.”

Despre situația financiară a vorbit la sfârșitul meciului cu BC Mureș și antrenorul lui BC SCM Timișoara, Tudor Costescu, care a lăudat prestația jucătorilor săi, în ciuda tuturor problemelor financiare.

„N-am să le reproșez nimic jucătorilor care s-au comportat meritoriu până acum și au dat dovadă de caracter. La antrenamente atmosfera e bună, dar lucrurile e foarte probabil să degenereze fiindcă nu e vorba de răbdare la jucători. E vorba de situația în care sunt puși. E adevărat că ultimul salariu l-am luat în 15 ianuarie, dar e la fel de adevărat că reprezenta plata pentru luna octombrie. Deci lucrurile sunt foarte greu de... și chiar dacă ei vin determinați să se antreneze, timpul petrecut în afara terenului și lipsurile cu care probabil se lovesc, în ciuda dăruirii lor îi fac, probabil, să nu dea randament maxim. Cu toate acestea n-am cum să le reproșez nimic. Sunt mulțumit până acum în condițiile în care suntem, în primul rând, că am rămas deocamdată cu echipa întreagă și, în al doilea rând, că am ajuns totuși să fim în obiectivul sportiv impus” 

Rămâne de văzut cu ce formulă va ataca BC SCM Timișoara Final8 ul Cupei României. Primul meci va avea loc pe 11 februarie, de la ora 17:15, în compania celor de la CSU Sibiu.

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu JCN :

    Si marmota....
    ..............

    cu 6 ani în urmă (07.02.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Fix...Timisoara de cate ori a castigat ceva(cupa de doua ori cred) sau a jucat finale, a avut probleme financiare majore. Peste toate Costescu e un maestru al jocului de cupa. Din neprezentare sa nu ajunga iar castigatori.

    cu 6 ani în urmă (07.02.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!