Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jukka Toijala: „Am făcut câteva greșeli în apărare, în special cu Jeremic”

Andreea Vlase, Eduard Popa

Andreea Vlase, Eduard Popa
05.05.2018

Vicecampioana a pierdut acasă cu 69-74 după ce a primit 6 triple în ultimele zece minute. În primele trei sferturi, alb-violeții au marcat doar de 2 ori de după semicerc. CSM Steaua Eximbank a avut un avans maxim de 13 puncte în al doilea meci din play-off.

„Am avut de 2, 3 ori șansa să închidem meciul, dar n-am putut să o facem. În ultimul sfert ei au înscris 6 triple din 7 aruncări. Au fost câteva greșeli defensive acolo, i-am lăsat să arunce. Două, trei au fost șuturi grele. Asta se întâmplă, când ai avânt, poți să pedepsești”, ne-a declarat Jukka Toijala după meci.

Banca stelistă a fost sancționată cu tehnic în penultimul minut al sfertului trei. Atunci Flowers a recuperat ofensiv după o ratare de la linia de fault, dar Burgess a intervenit și mingea nu a intrat. Gazdele au cerut coș valabil.

„Au fost momente când m-am gândit că a fost goaltending și am fi ajuns la +14. Nu știu dacă a fost sau nu. Dar nu trebuie să ne gândim la una sau două decizii ale arbitrilor. Trebuie să fim mai buni, să nu trebuiască să speculăm de una două decizii. Nu contează unde jucăm, putem să fim mult mai buni. Am dovedit asta. Am condus în meciurile de aici cu Timișoara 25, 30 de minute. Trebuie doar să terminăm treaba”, a adăugat tehnicialul finlandez.

Steaua conducea cu 59-48 la ultima pauză, dar nu a înscris patru minute și jumătate în prima parte a sfertului patru. 10-26 a fost parțialul sfertului patru.

„Trebuie să analizăm de ce am ratat toate șuturile și nu am revenit. Am făcut câteva greșeli în apărare, în special cu Jeremic. 3 dintre triplele lui au venit după greșelile noastre. Este un jucător pe care poți să-l păzești 35 de minute, dar după faci o greșeală și te pedepsește. Trebuie să fim solizi cu el 40 de minute și nu am făcut-o”.

Diferența s-a făcut în ultima perioadă de joc la reușitele de la distanță. Roș-albaștrii au înscris doar o triplă, față de 6 ale oaspeților.

„În meciul trecut am aruncat foarte bine, uneori intră, uneori nu. Au fost și unele șuturi bune, dar și o selecție proastă. Ne-am grăbit prea mult în faza ofensivă, ar fi trebuit să mergem mai adânc cu atacurile și să creem șuturi mai bune. Uneori încercăm șuturi nepregătite/nebunești (wild shots) și acesta este motivul. Când nu îți intră șuturile nu poți să le forțezi, trebuie să le lași să vină la tine”, a mai spus antrenorul Stelei.

După meciurile de la București, scorul este 1-1.

„Trebuie să ne regrupăm, să înțelegem că trebuie să mergem acolo să câștigăm unul sau două meciuri. Și apoi să terminăm treaba acolo sau aici. Avem uneltele necesare să o facem. Am dovedit că putem să le cauzăm probleme, dar trebuie să ne concentrăm 40 de minute. Este play-off-ul, dacă pierzi ritmul 5 minute, pierzi meciul”, a concluzionat Toijala.

Partidele 3 și 4 sunt programate în 9 și 11 mai la Timișoara. Se joacă după sistemul cel mai bun din 5 meciuri.

*foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!