Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jukka Toijala: „Am fi preferat să câștigăm în timpul regulamentar sau după prima repriză de prelungiri”

Valentin Todea

Valentin Todea
13.04.2018

Gruparea roș-albastră a reușit o victorie importantă în deplasare cu U-BT Cluj-Napoca, scor 94-99, în urma unei partide în care s-a aflat la conducere în majoritatea timpului. La finalul întâlnirii de pe malul Someșului, antrenorul celor de la Steaua, Jukka Toijala, a vorbit despre meciul câștigat în fieful campioanei en-titre:

„Dacă obții victoria în urma a două reprize de prelungiri, trebuie să fii fericit, mai ales în cazul în care câștigi la Cluj. Această săptămână a fost un test important pentru noi, să vedem cum ne descurcăm în deplasare împotriva a două echipe puternice. Sunt mândru de fiecare dintre jucătorii mei în această săptămână în care am început să călătorim de marți și toată lumea a fost perfectă. Am fost concentrați și am vrut să câștigăm. Cu siguranță știam că o tipă precum cea din Cluj nu renunță și au forțat în repriza a doua și a arătat rău pentru noi, să fiu sincer, cu faulturile și toate lucrurile care s-au întâmplat. Am arătat o inimă mare și am luptat din greu. Am încercat să păstrăm lucrurile simple și o aruncare a lui Zekovic a schimbat cursul partidei. Am fost norocoși, dar am meritat victoria.”

A fost cel mai intens meciul al sezonului pentru formația dumneavoastră?

„Dacă nu cel mai intens, a fost în top. Am jucat intens și la Oradea, dar cu siguranță împotriva Clujului e mereu o bătălie fizică. Au un lot numeros ca și noi și aceste jocuri sunt amuzante pentru toată lumea, mai amuzant pentru noi în această seară.”

Referitor la evoluția lui Marius Runkauskas, finlandezul a spus:

”O prestație normală a acestuia, cu aruncări nebunești dar și cu mingi pierdute nebunește. Este o plăcere să îl urmărești, dacă aș avea păr l-aș pierde uneori. Este un jucător cu multă energie și unul dintre cei mai buni aruncători pe care i-am văzut, modul în care își creează aruncările, unele miraculoase, este excepțional.”

A fost mai dificil în prelungiri atunci când ați avut trei jucători cu cinci greșeli personale?

„Cu siguranță a fost dificil și am fi preferat să câștigăm în timpul regulamentar sau după prima repriză de prelungiri. Dar au venit de pe bancă jucători precum Negoițescu, care nu a jucat prea mult, dar a jucat inteligent și a marcat 5 puncte foarte importante pentru noi. Așadar, a fost o victorie colectivă mai mult sau mai puțin.”

*Foto: Răzvan Păsărică/sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!