Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jukka Toijala: „Am primit 60 de puncte în a doua repriză. Nu ne-a stat mintea la apărare”

Eduard Popa

Eduard Popa
05.03.2018

jukka toijala

CSM Steaua Eximbank București a pierdut în mod uluitor meciul cu BC SCM Timișoara, scor 94-89, în etapa a XVIII-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. 

Antrenorul Stelei, Jukka Toijala, a oferit pentru Total Baschet o reacție după meciul cu bănățenii. El s-a arătat extrem de dezamăgit în a doua repriză: 

„Nu ne-a stat mintea la apărare în ultimele 15 minute. Am scăpat printre degete un avantaj de 25 de puncte, le-am dat voie să înscrie 60 de puncte în a doua repriză. Ne-a lipsit comunicarea, fiecare s-a apărat cum a vrut, nu am știut care să se ducă over sau under la blocaje. Am lăsat să ne scape acest meci. Cât despre final, cam asta a fost povestea noastră în acest sezon. Nu am reușit să câștigăm niciun meci strâns.”  

Toijala a vorbit și despre maniera de arbitraj și și-a criticat elevii că nu au știut să se adapteze la condițiile de joc:  

„Ne-a afectat și faptul că Taylor și Lapornik au făcut 5 faulturi și pe final toți băieții mei erau obosiți și nu prea mai aveam cu cine să îi schimb. Dacă arbitrii au decis să fluiere așa... Noi am avut 34 de libere, Timișoara a avut 46. Ei au vrut să transforme meciul într-un concurs de libere. Timișoara nu le-a marcat pe toate, dar asta nu e o scuză. Noi am pierdut acest meci, nu putem da vina pe arbitri că au fluierat multe faulturi. Ei au fluierat în aceeași măsură tot meciul. Ca jucător, ca antrenor, trebuie să te adaptezi. Am fost fraieri (n.r. ”we were stupid”) timp de 40 de minute, am apucat oamenii de brațe, am făcut faulturi prostești... Dacă vrem să obținem ceva în acest sezon trebuie să jucăm apărare.”

Cât despre coșurile de 3 puncte marcate pe final de meci de Jeremic: 

„Au fost trei greșeli la rând. Una pe tranziție. Știm că e capabil să înscrie acele aruncări. Au fost trei greșeli din lipsa de comunicare. Au fost greșeli cruciale.”

Jukka a vorbit și despre așteptările sale pentru restul campionatului: 

„Acum aștept următoarele antrenamente cu Jonte și Randal și vreau să văd unde suntem. Va trebuie să construim o nouă echipă. Sper ca Iuri să se întoarcă, Darwiche și Baciu să fie la 100% și vedem unde suntem ca echipă.”

După această înfrângere, Steaua coboară pe locul 5, cu 12 victorii și 6 înfrângeri.

*foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!