Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jukka Toijala: „Am reușit să respectăm planul de joc timp de 35 de minute”

David Istrate, Mara Mihăilescu

David Istrate, Mara Mihăilescu
17.03.2018

jukka toijala pitesti steaua

Într-un meci din cadrul etapei cu numărul XXI, BCM U Pitești a primit vizita lui CSM Steaua Eximbank București. Scorul a fost echilibrat pe întreaga durată a partidei, însă în cele din urmă oaspeții au reușit să învingă cu scorul de 80-77.

După fluierul final al acestei confruntări, Jukka Toijala s-a arătat mulțumit de jocul echipei sale însă, în același timp, a analizat cu multă obiectivitate perioada următoare.

„Din punctul meu de vedere, acest duel a fost o luptă grea între două formații care și-au dorit mult victoria. În plus, atât noi cât și adversarii noștri aveam nevoie să câștigăm, din cauza ultimelor rezultate obținute. Ei au jucat excelent la Oradea și probabil meritau un alt rezultat, în schimb, noi am avut o lună foarte dificilă. Am pierdut acasă împotriva lui BC CSM Timișoara și de asemenea, la fel ca adversarii noștri, am avut ghinion cu accidentările. Practic, am terminat această partidă fără conducător de joc. Fundașul nostru principal este accidentat, iar Georges Darwiche s-a lovit și el în timpul meciului. Pentru noi, este prima victorie la limită din acest sezon, până acuma le-am pierdut pe toate. Așa cum ați văzut, nu am reușit să închidem meciul atunci când am fi putut, din pricina a două motive. În primul rând, lipsa conducătorului de joc a constituit o mare problemă iar în al doilea rând, din cauza experienței anterioare, frica s-a instalat în mintea jucătorilor mei. Acesta este un aspect la care trebuie să lucrăm și mai mult, sperăm să ne găsim identitatea ca și grup. În rest, am respectat planul de joc timp de 35 de minute, lucru de care sunt mulțumit.”

Antrenorul Stelei a vorbit și despre duelurile dificile care îi așteaptă în următoarea săptămână: marți, la Cluj-Napoca și sâmbătă, acasă, cu CSM CSU Oradea.

„Pentru noi urmează două confruntări foarte dificile. Liga Națională este foarte echilibrată și sunt mai mult de șase echipe care pot câștiga orice meci. În plus, întotdeauna partidele din deplasare sunt destul de dificile pentru formația noastră. Noi am câștigat în acest sezon împotriva echipei din Cluj, deci vom merge cu un moral bun. În schimb, pe orădeni nu am reușit să îi învingem în acest sezon, de aceea consider că va fi destul de dificil. Vom continua să muncim, iar începând cu ziua de mâine vom pregăti duelul cu U-BT Cluj-Napoca, iar apoi și cel cu CSM CSU Oradea.”

 După această partidă, CSM Steaua Eximbank a reușit să obțină cea de-a 14 victorie și cu 6 înfrângeri se clasează pe poziția a 5-a în clasamentul LNBM.

*foto: Andreea Vlase

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!