Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jukka Toijala: „Cred că băieții au arătat caracter și o vor face și vineri”

Valentin Todea

Valentin Todea
22.05.2018

Gruparea roș-albastră s-a văzut înfrântă la aceeași diferență de puncte precum sâmbătă în meciul doi al semifinalei cu U-Banca Transilvania, scor 85-75. La finalul partidei, antrenorul bucureștenilor, Jukka Toijala, a vorbit în fața presei:

A fost un meci dificil, cred că acest deficit de zece puncte nu spune adevărul despre meci, la sfârșit am fost nevoiți să faultăm și să riscăm puțin. Am fost în poziția de a câștiga meciurile de la Cluj de fiecare dată cu cinci minute înainte de final, dar după aceea câteva decizii de fiecare parte au făcut diferența. În ambele jocuri adversarii s-au descurcat mai bine în privința recuperărilor, trebuie să îmbunătățim acest aspect. Astăzi am avut o rotație mai scurtă, Runkauskas a acumulat 5 faulturi iar Zekovic nu a putut intra in repriza a doua. Sunt lucruri mici care contează și nu e ușor să câștigi la Cluj, avem nevoie ca toți jucătorii să joace bine iar astăzi am fost aproape dar nu suficient de buni.

Steaua încă are șanse să ajungă în finală...

Bineînțeles, am mai trecut printr-o situație asemănătoare cu Timișoara, eram conduși cu 2-1 la general și jucam în deplasare. Acum mergem acasă, trebuie să luăm fiecare zi în parte și să ne concentrăm și vom da totul în meciul de vineri. Până când nu se termină seria nimic nu e decis, cred că băieții au arătat caracter și o vor face și vineri pe propriul teren.

Credeți că oprirea lui Runkauskas a fost una dintre principalele diferențe în aceste două partide?

Cred că s-a oprit singur, nu știu cine îl oprește, a avut 5 greșeli personale. Nu știu dacă aceste faulturi au fost acumulate din cauza faptului că încearcă prea mult sau din alte motive, cred că poate juca mai bine dar trebuie să rămână pe parchet. A jucat 18 minute astăzi din cauza faulturilor și i-a încetinit ritmul pe care îl are. Cu siguranță avem nevoie de Runkauskas dar acesta este un joc de echipă și nu e doar despre el. Sigur se vor concentra asupra lui dar în acest caz altcineva trebuie să fie liber.

*Foto: Valentin Todea

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    foarte
    la obiect si de bun simt declaratia.
    Cu siguranta in lot complet si jucand acasa Steaua ne va pune mult mai multe probleme decat in meciurile de la Cj, unde cu ajutorul salii, baietii au reusit sa gestioneze bine finalurile se meci.
    Trebuie insa macar sa incercam sa terminam seria la Buc. Un meci 5 la Cj va pune multa presiune pe echipa noastra si accederea in finala poate fi mult mai greu de obtinut.
    Incet, incet, se prefigureaza o finala Cluj Oradea, ceea ce ar fi f frumos pt acest campionat. Pt mine, bineinteles.
    Lupta U!

    cu 5 ani în urmă (22.05.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!