Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jukka Toijala: „Lapornik a fost unul din factorii cheie să-i obosească pe Jeremic și Mijajlovic”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
11.05.2018

CSM Steaua Eximbank București s-a impus cu 74-64 la Timișoara, în meciul 4 din primul tur de play-off. Bucureștenii au egalat la 2 și vor juca decisivul acasă.

Antrenorul „militarilor”, Jukka Toijala, a lăudat efortul defensiv al echipei sale începând din sfertul doi, cu roș-albaștrii primind doar 33 de puncte în 27 de minute, după ce au încasat 31 în primele 13 minute.

„Au fost 4 bătălii foarte grele între aceste două echipe. Mă aștept și la a 5-a. Niciun joc nu seamănă unul cu altul, acesta a fost diferit față de cel trecut. Am avut câteva gânduri cum vrem să jucăm meciul. Am venit foarte nervoși la început, nu verificam ce se întâmplă. Cred că aveau 31 de puncte după 12 minute și de atunci au marcat doar 33. Cred că efortul nostru în apărare a fost cheia în această seară. Am câștigat bătălia jucând tare în apărare. Nu a fost frumos, nu am vrut să fie frumos. Este play-off și nimeni nu-și amintește cum sunt obținute victoriile. Este o victorie, dar este departe de a se fi încheiat. Suntem bucuroși că putem să ducem seria înapoi la București, dar nu este gata”, a declarat Jukka Toijala după meci.

Finlandezul a făcut o modificare în lot față de meciul trecut, cu Lapornik în locul lui Taylor. Slovenul a avut 9 puncte și 5 recuperări în 22 de minute. Spre deosebire de primele trei jocuri din serie, steliștii nu au mai condus la început, ci au revenit de la -9.

„Prefer așa, să terminăm mai bine. Am făcut niște modificări în formație. A intrat Luka Lapornik, care n-a jucat în meciul anterior. Cred că ne-a adus multă energie, pătrunzând spre coș și jucând tare în apărare. Cred că a fost unul din factorii cheie să-i obosească pe Jeremic și Mijajlovic. Cred că am făcut o treabă bună în special cu Jeremic în această seară, să-l ținem la 6 puncte”, a adăugat Jukka Toijala.

A fost prima victorie a steliștilor pe terenul „leilor” în acest sezon, după 3 eșecuri în precedentele dueluri de la sala Constantin Jude. Partida decisivă se va juca luni, 14 mai, în capitală.   

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!