Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jukka Toijala: „Ne-am dovedit nouă că putem să jucăm cu ei și să câștigăm”

Eduard Popa, Andreea Vlase

Eduard Popa, Andreea Vlase
09.12.2017

Jukka Toijala și-a trecut în cont primul succes pe banca roș-albaștrilor în duelurile cu clujenii. Bucureștenii s-au impus pe propriul teren cu 89-75 într-un meci din etapa a 8-a a Ligii Naționale. Antrenorul finlandez a vorbit despre motivația elevilor săi în duelul cu U BT, după ce în sezonul trecut au pierdut toate cele 8 întâlniri directe.

„Cred că am vrut să arătăm că putem să luptăm. Am avut câteva probleme de sănătate, dar sunt foarte mândru. Cred că recuperările au arătat atitudinea pe care am avut-o, i-am „omorât” la recuperări. Deși am avut 21 de mingi pierdute, încă am controlat jocul.

Sunt mulți jucători care au fost sezonul trecut. Am început să vorbim că a fost 0-8 anul trecut, că este un meci mare, un test important pentru noi. Au fost motivați, au vrut această victorie. În sezonul trecut, chiar și în perioada mea, am fost la un coș distanță să câștigăm cu Clujul în 2, 3 meciuri. Ne-am dovedit nouă că putem să jucăm cu ei și să câștigăm. Este foarte, foarte important pentru încrederea în sine”, ne-a declarat Jukka Toijala.

43-25 a fost scorul la recuperări. Antrenorul Stelei a vorbit și despre prestația lui Dragan Zekovic care a înscris 27 de puncte, cu 6 reușite de la distanță.

„Este un shooter, băieții l-au găsit foarte bine. Au fost multe extra pase pentru a-l găsi. El trebuie să fie păzit la linia de 3 puncte și poate face loc pentru colegi să pătrundă. Avem mulți shooteri buni chiar dacă ne lipsește Runkauskas. Pot înscrie în multe feluri”.

Au fost momente când oaspeții au folosit o formulă scundă, iar gazdele au avut doi jucători înalți pe teren.

„Poate am câștigat la recuperări, dar nu am dus mingea la interior. Au schimbat multe apărări, ceea ce ne-a cauzat câteva probleme pentru că nu l-am avut pe Runkauskas să arunce de trei. După prima perioadă în care s-au apărat în zonă am găsit o cale să le atacăm zona. Sunt foarte fericit pentru toți cei care au fost pe teren, pentru efort, așa vrem să arătăm în viitor”

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!