Stiri

Jukka Toijala va antrena în prima ligă din Polonia

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
27.11.2018

Jukka Toijala și-a găsit un nou angajament, după ce în această vară a rămas fără echipă după încheierea protocolului din CSA Steaua București și CSM București. Antrenorul finlandez în vârstă de 46 de ani a semnat în Polonia cu Trefl Sopot, echipă care ocupă ultimul loc în clasamentul campionatului după 8 partide disputate în acest sezon competițional.

Antrenorul finlandez a antrenat timp de un sezonul și jumătate în România, la Steaua CSM EximBank. În perioada petrecută în țara noastră, Jukka Toijala a reușit să ghideze formația militară spre două finale ale Ligii Naționale de Baschet Masculin. Steaua CSM EximBank avea să piardă ambele finale cu Toijala la timonă, în fața lui U BT Cluj-Napoca respectiv CSM CSU Oradea.

Jukka Toijala și-a început cairera de antrenor în țara natală la Kuovot. A trecut apoi la Joensuun Kataja și în paralel a fost antrenorul asistent al lui Henrik Detmann la prima reprezentativă a Finlandei. Pentru Jukka Toijala, perioada petrecută la Steaua CSM EximBank a fost prima într-o țară străină.

Trefl Sopot, noua echipă a lui Toijala, nu o duce deloc bine în campionatul din Polonia, acolo unde a strâns doar o victorie în 8 meciuri disputate și ocupă ultima poziție a clasamentului.

Lotul lui Trefl Sopot este format din patru jucători străini și în rest jucători polonezi, majoritatea dintre aceștia fiind tineri. Milan Milovanovic, fost pivot la Phoenix Galați, activează acum la echipa din Polonia preluată de Toijala. Vernon Taylor, Ian Baker și Toney McCray sunt ceilalți trei jucători străini din lotul lui Trefl Sopot, toți trei americani.  Pawel Leonczyk, Piotr Smigielski și Marcin Stefanski sunt jucătorii polonezi cu experiență din lot, ceilalți fiind toți ca vârstă U23.

Jukka Toijala va debuta pe banca lui Trefl Sopot pe data de 8 decembrie, când va primi vizita lui GTK Gliwice, echipă de pe poziția a 11-a a clasamentului cu 3 victorii și 5 înfrângeri.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!