Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Justas Tamulis, record stagional la coșuri de 3 puncte marcate

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
16.12.2018

BC CSU Sibiu a învins-o pe SCM U Craiova în duelul primelor două clasate, într-un meci jucat ieri, 15 decembrie, în Sala Transilvania din Sibiu. Galben-albaștrii s-au impus cu un categoric 107-82, într-un meci în care Justas Tamulis a fost cel mai bun marcator la partidei și  în care a stabilit un record al sezonului la coșuri marcate de la 3 puncte, în grupa valorică A.

Lituanianul de la Sibiu a reușit să marcheze 7 coșuri de la 3 puncte din 9 încercări, cu un procentaj 78%. Tamulis a doborât recordul lui Muhamed Pasalic, care a marcat 6 coșuri de la 3 puncte în meciul cu CSA Steaua București din etapa trecută.

Justas Tamulis a jucat 30 de minute în partida cu SCM U Craiova și a totalizat 28 de puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive și un turnover. Pe lângă cele 7 coșuri din 9 încercări de la 3 puncte, lituanianul a mai marcat 1/2 de la 2 puncte și 5/5 de la linia de libere. Tamulis a încheiat jocul cu un indice al eficienție de 30 de unități și +32 la capitolul „+/-”.

În primele 9 meciuri, Justats Tamulis și-a arătat deja veleitățile de cel mai bun shooter din Liga Națională de Baschet Masculin. El a înscris 35 de coșuri de la mare distanță cu un procentaj de 51.5%, totul culminând cu cele 7 triple din meciul cu Caiova.

Lituanianul în vârstă de 24 de ani se află la cel bun start de sezon al carierei și are medii statistice de 16.6 puncte, 2.2 pase decisive și 1.6 recuperări în 25 de minute jucate pe meci pentru BC CSU Sibiu. În cariera lui, Tamulis a mai jucat în țara natală la Zalgiris II, Nevezis și Pieno Zvaigzdes dar și o jumătate de sezon în Spania la CB Breogan.

5 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Tamulis
    Ma întreb, nu se apară ca lumea la el sau băiatul chiar este tare de tot? Pentru ca, sa ai aproape 4 treite pe meci, este ceva senzațional.

    cu 5 ani în urmă (16.12.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      😉
      Ambele... Acum lăsând gluma la o parte, e dificil să te aperi la el; in afară de șut, are și o pătrundere senzațională, pe stâng - drept pornind de la linia de libere. Dacă aperi sus pleacă pe pătrundere, dacă îi lași spațiu aruncă imediat, dacă dublezi le lași spațiu lui Hardy și Pratt... E greu. Acum e clar că echipele cu pretenții își vor face temele mai bine și vor găsi soluții de a-l limita. Totuși ce e remarcabil e că deși aruncă de peste 7 ori pe meci de afară, nu îți dă impresia de consumator de mingi. E un jucător foarte fain, rămâne de văzut cum va continua, dar viitorul promite.

      cu 5 ani în urmă (16.12.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      parca
      pe la inceputul sezonului erau voci de la voi care erau destul de critice la adresa acestui jucator. Trebuie rabdare si pentru a descoperi valoarea si pentru a decide asupra non-valorii. Nu poti caracteriza un jucator sau un antrenor dupa cateva meciuri.

      cu 5 ani în urmă (17.12.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @studentU
      Da, erau câțiva care îi făceau bagajele după 2 meciuri, și unii chiar pricepuți în ale baschetului. Lumea nu mai prea are răbdare în zilele noastre. Am uitat că unui meseriaș ca Achim i-au trebuit vreo 5 ani să așeze lucrurile la Oradea până să ia primul titlu.

      cu 5 ani în urmă (17.12.2018)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu Fr3aksway :

    ...
    Imi place de el ca poate sa marcheze si de la 8-9 metri. In situatii de genul asta pur si simplu nu te astepti sa arunce asa de departe... si chiar daca iti dai seama ca va arunca, e mai greu ca sa ajungi la el la distanta aia.
    Imi aduce aminte de Cepulis.

    cu 5 ani în urmă (17.12.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!