Stiri Cupa României Masculin

Justin Baker și Michael Deloach au condus Dinamo Știința spre victoria cu SCM Timișoara

Andreea Vlase

Andreea Vlase
20.03.2019

Surpriza sferturilor Cupei României s-a consemnat în capitală, după ce Dinamo Știința a reușit calificarea la Final 4. Alb-roșii s-au impus cu 96-83 în retur și au avansat în semifinale pentru două puncte după ce în tur diferența a fost de 11 puncte pentru SCM Timișoara. Justin Baker și Michael Deloach au condus formația bucureșteană spre turneul final, fiind în double-double, iar alți patru jucători de la gazde au fost în double-digits.

Bucureștenii s-au distanțat la 11 puncte încă de la prima pauză și au avut un avans maxim de 20 de puncte în minutul 37. Oaspeții au revenit și s-au apropiat la 8 puncte la intrarea în ultimul minut, dar nu au mai găsit drumul spre coș. Gazdele au transformat 5 libere până la final și au obținut diferența de care aveau nevoie pentru a se califica la turneul final.

Justin Baker a fost cel mai bun marcator al lui Dinamo Știința București cu 24 de puncte în 33:37 minute. A încheiat în double-double cu 10 recuperări (1 ofensivă/ 9 defensive). A înscris de 7 ori din semicerc din 11 încercări (63%), 2/4 de la distanță (50%) și a transformat toate cele 4 libere pe care le-a avut. Căpitanul alb-roșiilor a înscris cele două puncte decisive care au consemnat calificarea formației bucureștene, de la linia de fault. Americanul a mai avut o pasă decisivă, o minge pierdută, o intercepție și un capac, cu +30 indice al eficienței.

Martin Deloach a stabilit un nou record de assist-uri în această ediție a Cupei României. Acesta a oferit 18 pase decisive pentru colegii de la Dinamo Știința în victoria cu timișorenii.  Precedentul record stagional în competiția KO era de 11 assist-uri, reușit de Goran Martinic într-un meci din primul tur.

Revenind la evoluția lui Deloach din returul sfertului de finală, acesta a petrecut 35:58 minute în teren pentru alb-roșii. A încheiat în double-double cu 16 puncte, după 3/5 la șuturile de la semidistanță (60%), 1/8 de afară (12%) și 7/9 la linia de fault. A mai avut 5 recuperări (1/4), 2 mingi pierdute și o intercepție, cu +27 indice al eficienței.

Ceilalți doi stranieri care au jucat pentru Dinamo Știința în acest meci au încheiat în double-digits. Ousmanne Barro a contribuit cu 13 puncte (4/9 din semicerc, 5/7 la libere), 7 recuperări (1/6), 3 pase decisive , 2 intercepții și un capac, plus 2 mingi pierdute în 30:50 minute, cu +17 eficiență. Luka Stefanovic a intrat de pe bancă și a înscris 12 puncte în 23:30 minute (4/5 de la semidistanță, 1/3 de afară și 1/2 la libere), plus 5 recuperări (1/4), un assist, o minge pierdută și o intercepție, cu +14 eficiență. Alți doi jucători au încheiat în double-digits la gazde, despre care vom reveni cu un alt material.

*foto:  Sabin Malisevschi / Dinamo Știința Baschet facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii