Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Kalusic, Samburska și Vorpahl au marcat două treimi din punctele Universității

Andreea Vlase

Andreea Vlase
11.03.2018

Universitatea Cluj-Napoca a pierdut cu 77-86 meciul cu ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, din a doua fază a Ligii Naționale. Alb-negrele au avut trei jucătoare în double-digits, care au marcat 52 de puncte.

Aida Kalusic a jucat cel mai mult de la „U”, 35:36 minute. Pivotul a evoluat în partea secundă cu 4 greșeli personale, dar a terminat meciul în teren. Bosniaca a reușit un nou personal best în campionatul românesc cu cele 22 de puncte înscrise campioanei. Kalusic a marcat 11 din 16 aruncări de două puncte (69%) și a ratat o liberă și o aruncare de la distanță. A mai avut 5 recuperări, 3 pase decisive și 6 mingi pierdute, cu +17 indice al eficienței.

Tot +17 la eficiență a avut și Olena Samburska. Ucraineanca a jucat 27:40 minute și a încheiat partida cu 15 puncte, 4 recuperări (1 ofensivă/3 defensive), 5 pase decisive, 4 mingi pierdute și o intercepție. A scuturat plasa de la distanță de 3 ori din 4 tentative și a avut 3 din 6 la aruncările de două puncte.

Leslie Vorpahl a jucat fix o jumătate de oră, intrând la prima pauză. Fundașul american a marcat 15 puncte cu 1/5 la șuturile de la semidistanță, 3/7 de după semicerc și 4/4 de la linia de fault. A adăugat 4 recuperări, 5 pase decisive, 2 turnovers și o intercepție pentru +15 indice al eficienței.

Amanda Thompson a fost din nou cea mai bună recuperatoare a Universității cu 11 mingi prinse la panou (2/9). A mai avut 6 puncte (2/6 la aruncările din interiorul semicercului și 2/2 la libere), 2 mingi pierdute și 3 intercepții pentru +14 în dreptul eficienței. Thompson a jucat 35:20 minute, având și ea patru greșeli și amenințarea eliminării.

Din angrenajul Universității a lipsit Irina Părău, plecată la un turneu U18. Tânărul pivot asigura o rotație mai mare sub panou pentru alb-negre. Absența ei și faulturile acumulate rapid de Kalusic și Thompson au făcut ca „U” să apeleze și la o formulă cu un singur om mare.

Pentru clujence urmează două meciuri la turneul de la Alexandria, în 16 martie cu Olimpia CSU Brașov și în 18 cu gazda CSBT.

*foto: Szigyártó Szabolcs/CROW Security

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!