Stiri Juniori U17 Masculin

Kincso Kelemen: "Visul meu este să joc în străinătate"

Răzvan Şipoş

Răzvan Şipoş
22.05.2013

Kincso Kelemen, jucătoarea legitimată la BBall 6 Sf. Gheorghe, a fost desemnată MVP-ul Turneul final al Campionatului Naţional U18 feminin, turneu pe care echipa s-a l-a câştigat.

Kincso, cea mai bună marcatoare a turneului cu o medie de 21.6 puncte pe meci, a vorbit pentru TotalBaschet.ro despre semntimentele care sunt în sufeltul unui campion, despre ce o motivează şi despre unde visează să ajungă din punct de vedere sportiv.

Cum e să fii campion al României, ce sentimente te încearcă?

Mulţumesc frumos dar fără echipa din care fac parte nu puteam să iau acest premiu. Pentru noi toţi este şi acum incredibil dar am muncit pentru acest titlu foarte mult. Sunt foarte fericită că am reuşit.

Cum a fost turneul, având în vedere că singura diferenţă considerabilă de scor în ceea ce priveşte echipa voastră a fost cea din meciul cu Sibiu? 

Toate meciurile au fost foarte strânşi la rezultat şi a trebuit să dăm tot ce am putut. Au fost momente grele, dar am reuşit să concentrăm şi să trecem peste ele ca să reuşim să neîndeplinim visul.

După ce anul trecut aţi fost la un pas de titlu, ajungând în ultimul act, de data aceasta, aţi reuşit din nou să pătrundeţi în fazele finale ale acestei competiţii.  Care e secretul succesului acestei echipe şi care e secretul tău, totodată?

În primul rând cred că tot sezonul am muncit mult dar nu numai în anul acesta ci de mai mulţi ani şi acum s-a văzut şi rezultatul. Avem încredere în toţi membrii echipei şi suntem o adevărată echipă, luptăm una pentru alta. Secretul este în munca depusă de noi, având încrederea că putem câştiga campionatul. Am avut o motivaţie care m-a ajutat de-a lungul sezonului.

Cum vezi tu nivelul baschetului românesc la nivel de juniori? Ce crezi că ar trebui îmbunătăţi?

Având în vedere că am participat la campionatul european de juniori consider că putem şi trebuie să îmbunătăţim valorile fizice şi technico-tactice.

Ţi-ai putea imagina o viaţă fără baschet, o viaţă în care să nu simţi gustul competiţiei şi al victoriil or tale şi echipei tale din perioada de până acum?

Nu cred că am putea imagina viaţa fără baschet, pentru că acest sport aduce ceva ce nu poate compara cu nimic. Faptul că suntem într-o echipă şi sentimentele pe care le am când joc pe teren e ceva care nu poate fi înlocuit.

La ce vârstă te-ai apucat de baschet şi la îndrumarea cui? Credeai că o să ajungi la nivelul acesta când ai bătut pentru prima oara mingea?

Îmi amintesc că aveam zece ani când am cunoscut prima oară baschetul. La vârsta aceea era numai un joc şi nu credeam că o să ajung aici. Antrenoarea ldiko Vass a fost cel care m-a introdus la un alt nivel în secretele baschetului. De-a lungul aniilor am învăţat foarte mult de la ea si de la antrenorul Imre Bucsi.

Se spune că în sport, motivaţia este unul din factorii necesari spre succes. Ce te motivează pe tine cel mai mult?

Motivaţia este foarte importantă penrtu a atinge un scop. Pe mine mă motivează sportivii care au o viaţă bună, sănătoasă, plină cu provocări şi experienţe. Visez mult la o astfel de viaţă. Mă motivează antrenorii, colegii mei de baschet cât şi părinţii mei care mă susţin la orice situaţie.

Care e visul tău? Unde vrei să ajungi?

Totdeauna am fost şi sunt curioasă cum este baschetul în străinătate.Visul meu este să am oportunitatea de a ajunge în străinătete şi să văd cum este acolo. Mai am mult de învăţat, dar sper că o să ajung cât mai departe în baschet şi să îmi îndeplinesc visul.

Diverse

Sportul preferat în afara baschetului: înotul

Mâncarea preferată: Piept de pui cu ananas şi caşcaval, ciuperci pane, pizza

Jucătorul/jucătoare ta preferată: Sue Bird

Culoarea preferată: maro, albastru

Actorul preferat: Mila Kunis

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!