Stiri

Kobe Bryant a câștigat un Premiu Oscar

David Istrate

David Istrate
05.03.2018

kobe bryant a castigat premiu oscar

Duminică noaptea, 4 martie, a avut loc ceremonia de decernare a premiilor Oscar în Dolby Theatre, Los Angeles. Printre nominalizări s-a aflat și „Dear Basketball”, scurtmetrajul realizat de Kobe Bryant și Glen Keane. Cu toate că puțină lume se aștepta să câștige, fiind vorba de prima nominalizare a acestora, opera lor a primit acest premiu.

Kobe Bryant s-a retras în 13 aprilie 2016, într-o partidă jucată împotriva lui Utah Jazz. Atunci, superstarul lui LA Lakers a reușit să înscrie 60 de puncte, conducându-și echipa spre o victorie, scor 101-96. Printre realizările cele mai importante din cariera sportivului american se numără: 5 titluri de campion NBA, 2 medalii de aur la Jocurile Olimpice, un premiu de MVP al campionatului, 18 selecții la All Star Game și 4 premii de MVP în acest meci.

Cu toate acestea, după retragere, Bryant a declarat în numeroase rânduri că va continua să muncească, deși nu ar avea nevoie, din punct de vedere financiar. Astfel, el a început să se implice în domeniul financiar și în cel cinematografic. Bryant mărturisea că atunci când era întrebat ce va face după retragere, mereu avea același răspuns: „Mi-ar plăcea să scriu povești și nuvele.”. În acele momente, oamenii își arătau neîncrederea față de viitorul literar al jucătorului, însă Bryant a rămas motivat, fiind ajutat și de fiica sa mijlocie care i-a spus: „Întotdeauna ne spui să ne urmăm visele, așa că trebuie să fii curajos!”.

Prin urmare, Kobe Bryant a scris poemul Dear Basketball, care este de fapt o scrisoare adresată sportului pe care l-a iubit așa de mult. În producerea filmului, el a fost ajutat de Glen Keane, grafician care a lucrat de-a lungul vieții sale la alte animații de la Disney, precum: Mica sirenă, Frumoasa și Bestia, Aladdin și Pocahontas. Coloana sonoră a fost realizată de John Williams, celebrul compozitor american, care a scris notele fără a le auzi mai întâi. Un prim semn al viitorului succes a apărut la premiile Annie, unde Dear Basketball a ieșit câștigător.

După câteva luni de la nominalizare, în seara trecută, a avut loc momentul mult așteptat. După ce anunțul a fost făcut, Bryant și Keane au urcat cu mari emoții pe scenă și au avut câte un discurs. Bryant a mulțumit familiei, producătorilor și de asemenea, a spus că se bucură că jucătorii de baschet pot să facă mai mult decât să ”tacă și să bată mingea”. Prin această replică, fostul sportiv i-a luat apărarea lui LeBron James, care acum două săptămâni și-a exprimat opinia în legătură cu problema armelor din SUA. Atunci, o reporteră de la Fox News i-a transmis un mesaj lui James, spunând: „Taci și bate mingea!”.

La conferința de presă ce a urmat ceremoniei, Bryant a explicat ce înseamnă pentru el acest premiu, care îl face să se simtă mai bine decât atunci când a câștigat campionatul. El a declarat:

„Este incredibil să ma aflu aici și să am confirmarea că ceea ce eu muncesc dă roade. Principala diferență între baschet și scris este că atunci când joci trebuie să te detașezi de tine însuți, de ego-ul tău, în timp ce atunci când scrii, ai nevoie de o conexiune mai profundă cu propria ta persoană. Pentru atleți, cel mai greu lucru după ce se retrag este să înceapă din nou, să renunțe la ego-ul și să înceapă să învețe lucruri noi. De aceea, sfatul meu este ca fiecare să găsească ceva care să îl pasioneze. Eu mă trezesc în fiecare dimineața și de-abia aștept să scriu sau să merg în studio. În momentul în care găsești ceea ce îți place, toate celelalte lucruri încep să aibă sens.”

Pentru cvintuplul campion al ligii nord-american urmează lansarea emisiunii Detail, în care Bryant va oferi un model de analiză a starurilor NBA, din punctul de vedere al unor jucători de top. De asemenea, el a anunțat că a început să scrie o serie de nuvele, care vor fi publicate în următorii ani.

Una peste alta, această reușită al lui Kobe Bryant se potrivește foarte bine cu obiectivul pe care singur și l-a impus, prin următoarea declarație: „Dacă peste 20 de ani, baschetul va fi cel mai bun lucru pe care l-am făcut în viața mea, atunci înseamnă că am eșuat mizerabil”.

*foto – people.com

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    black mamba
    A exersat multa actorie si pe teren. Deci nu se poate spune ca a fost begginner s luck 😈

    cu 6 ani în urmă (05.03.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe channingfrye:

      ?
      Cand a exersat actoria: când a jucat un sezon întreg cu degetul rupt, când și-a dislocat degetul și l-a pus la loc în acelasi meci sau când a aruncat două libere cu ruptura la tendonul lui Ahile?

      cu 6 ani în urmă (05.03.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      am glumit si eu 😁
      un jucator imens, bineinteles dar cu multe..scene pe teren, cu acea ingamfare, cum se si preteaza de multe ori in spectacolul nba. Nu mi a placut mie prea mult pt ca a fost un super individualist, altfel toata stima.

      cu 6 ani în urmă (05.03.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!