Stiri

Kostas Antetokounmpo, fratele mai mic al lui Giannis, a debutat în NBA

David Istrate

David Istrate
21.03.2019

În acest sezon, unul dintre cei mai buni baschetbaliști din liga nord-americană de baschet este Giannis Antetokounmpo, acesta fiind și principalul candidat pentru titlul de MVP. Cu toate acestea, subiectul serii trecute nu a fost despre el ci despre fratele acestuia, Kostas Antetokounmpo.

Frații Antetokounmpo s-au născut într-o familie de emigranți nigerieni stabiliți în Atena, capitala Greciei. Copilăria acestora nu a fost prea ușoară, fiind caracterizată de multă muncă fizică și puțină răsplată materială. Cu toate acestea, toți cei patru băieți ai familiei Antetokounmpo au fost atrași de un sport și anume de baschet. Frații mai mari, Thanasis și Giannis, au dormit în numeroase rânduri în sala unde se antrenau, fiindcă distanța până la locul unde locuiau era una imensă.

Toate aceste sacrificii au meritat însă pentru că, în 2013, Giannis a fost draftat în NBA la Milwaukee Bucks. Un an mai târziu, Thanasis a fost selectat și el în cea mai bună ligă de baschet din lume, urmând să joace pentru New York Knicks. Dacă Giannis a rămas în Statele Unite, devenind unul din cei mai buni jucători, în schimb, Thanasis s-a întors în Europa și joacă acum la Panathinaikos. Totuși, numărul de frați aflați în NBA nu a rămas la 1 pentru prea mult timp. În această vară, Kostas Antetokounmpo, în vârstă de 21 de ani, a fost ales de Dallas Mavericks cu ultima opțiune.

Chiar dacă s-a antrenat alături de Luka Doncic și restul sportivilor de la Dallas Mavericks, Kostas a fost trimis la Texas Legends, echipa de G League a celor de la Mavericks. După multe luni petrecute acolo, a sosit în sfârșit ziua în care unul din visurile lui Kostas Antetokounmpo s-a îndeplinit. În seara precedentă, al treilea frate din familia lui Giannis a debutat în NBA, în înfrângerea suferită de Dallas Mavericks în fața celor de la Portland Trail Blazers, scor 126-118.

Baschetbalistul de 21 de ani s-a aflat pe teren timp de 6 minute și a reușit să înscrie o liberă. Kostas Antetokounmpo a avut și două aruncări din acțiune însă nu le-a marcat. În același timp, pivotul lui Dallas Mavericks a contabilizat două intercepții și o recuperare. Desigur, cifrele sale nu sunt extraordinare însă faptul că Rick Carlisle i-a acordat în sfârșit șansa de a debuta reprezintă cu siguranță un motiv de bucurie pentru întreaga familie Antetokounmpo.

De altfel, fratele său mai mare, Giannis, a postat o fotografie cu Kostas pe pagina sa personală în care îl felicita pe Kostas pentru debutul în NBA.

De asemenea, și Luka Doncic a avut un mesaj pentru coechipierul său:

Așadar, după data de 20 martie 2019, putem spune că trei din cei patru frați au debutat în NBA. Al 4-lea este Alex Antetokounmpo, născut în 2001, sportiv ce evoluează pentru Dominican High School. În cazul în care nu se schimbă regulamentul, Alex va fi eligibil pentru draftul din 2023, prin urmare mai avem de așteptat 4 ani.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!