Stiri

Kostas Missas: „Sepsi se bazează mai mult pe viteză și pe tranziția ofensivă. Este important să controlăm ritmul pe tot parcursul jocului”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
14.12.2017

Adversarul lui ACS Sepsi din play-off-ul EuroCup, Olympiacos, a schimbat antrenorul în această săptămână. Kostas (sau Constandinos) Missas a înlocuit-o pe Eleni Kapogianni. Missas făcea deja parte din staff, ca director tehnic. Acesta a condus naționala feminină a Greciei pe locul 5 la europeanul din 2009, iar în această toamnă a fost antrenorul naționalei masculine care a jucat în sferturi la EuroBasket 2017.

Noul antrenor a lui Olympiacos a vorbit pentru site-ul echipei, osfp.gr, despre duelul cu campioana României.

„Este un joc împotriva unei echipe românești care nu este chiar românească, deoarece din cele 9 jucătoare pe care le folosește, 6 sunt străine. Vorbim despre o echipă care are un material bun și dinamică, care se bazează mai mult pe viteză și pe tranziția ofensivă. Este important să controlăm ritmul pe tot parcursul jocului. De asemenea, este un loc fierbinte, unde lumea încearcă să ducă Sepsi în acest ritm. Trebuie să controlăm ritmul de la început.

Trebuie să ne apărăm bine și să facem recuperările. De acolo depinde ce vrem pe teren, să ne bazăm pe ritmul nostru și pe planul agresiv. Indiferent de apărare, trebuie să ne folosim de avantajele pe care le vom găsi în meci, fie că este vorba de pick-and-roll sau de fazele care vor fi create, mai mult cu Styliani (Kaltsidou) sau cu Olga (Chatzinikolaou). Cred că cel mai important este să ai pace, simplitate, perseverență și răbdare. Avem câteva jucătoare care au experiență la diferite nivele internaționale, dar pe de altă parte fiecare joc este diferit. Aceasta este baza pentru a face ceea ce am planificat și pe teren”, a declarat Kostas Missas pentru osfp.gr.

Meciul tur dintre ACS Sepsi SIC Sfântu Gheoeghe și Olympiacos Pireu se joacă astăzi de la ora 18:30 la Sepsi Arena.

*foto: lequipe.fr

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!