Stiri

Kovac, Tyler, Bureau și Seals - prestații solide în victoria cu KK Kozuv

Radu Bărăian

Radu Bărăian
12.02.2014

Cei patru baschetbaliști ai formației SCM Craiova au avut o contribuție substanțială la victoria reușită de olteni în fața macedonenilor de la KK Kozuv Gevgelija, scor 72-61. Din cele 72 de puncte marcate de trupa lui Nisic, 55 au venit pe mâna acestor patru jucători. În urma victoriei de aseară din Polivalentă, SCM Craiova se poziționează destul de bine în privința calificării în faza următoare a Ligii Balcanice. 

Mirko Kovac a fost omniprezent în disputa cu formația macedoneană, atât pe fază ofensivă cât și în defensivă. Jucătorul sârb și-a coordonat foarte bine colegii în defensivă, iar pe faza de atac a fost necruțător. În primul rând, Kovac a stabilit un record personal de puncte marcate în stagiunea curentă a BIBL, terminând partida cu 22 de puncte, acestea venind pe mâna a 5 aruncări reușite din 7 încercate de după linia de 6.75 metri, 2 din 3 din interiorul semicercului, respectiv 3 din 5 de la linia de libere. Totodată, jucătorul de sub bagheta lui Milan Nisic a mai contribuit cu 2 recuperări, o pasă decisivă, 2 intercepții și 4 mingi pierdute, pentru un indice la eficiență de 22 de unități, aceasta fiind cea mai bună cifră a sa în sezonul 2013-2014 din BIBL. Toate aceste cifre au fost contabilizate în 34 de minute petrecute pe parchet. 

La jocul în spațiul de 3 secunde, liderii la zi din Macedonia nu au avut nicio șanșă în fața grupării din Bănie, atâta timp cât în teren se afla James Tyler. Inconstanța este un termen care îl definește foarte bine pe gigantul american, însă, din fericire pentru Craiova și suporterii săi, partida de aseară a fost una în care Tyler a fost imbatabil sub ambele panouri, atât cel propriu, cât și cel advers. Jucătorul de peste ocean a terminat confruntarea cu 10 puncte marcate, reușind doar 5 aruncări din cele 12 încercări avute la dispoziție. De asemenea, acesta a mai beneficiat și de 2 libere, dar nu a izbutit să fructifice niciuna. În total, jucătorii celor de la SCM Craiova au prins la panou 48 de mingi, în timp ce KK Kozuv cu 25 mai puțin. Din cele 48 de recuperări, 20 (13 ofensive și 7 defensive) au fost înregistrate de James Tyler. Așadar, se poate face o balanță între numărul de puncte și cel de recuperări ofensive reușite de american. De multe ori s-a întâmplat ca Tyler să primească mingea sub panou, să arunce de 2-3 ori la coș, să prindă tot el mingea și într-un final să puncteze. Totodată, uriașul pivot a distribuit nu mai puțin de 6 capace, număr care a reprezentat totalul echipei din Craiova, având de asemenea și o intercepție și o minge pierdută, pentru un indice total la eficiență de 27 de unități, fiind cel mai bun jucător de pe teren al oltenilor. Tyler a jucat preț de 30 de minute în întâlnirea de aseară. 

Travis Bureau a început meciul de pe banca de rezerve și a jucat doar 13 minute, timp în care, însă, și-a făcut din plin simțită prezența pe parchet. Pe lângă doza de spectacol oferită de american prin deja cunoscutele sale dunk-uri, acesta a avut o prestație echilibrată, reușind să termine cu o linie statistică foarte bună. Bureau a marcat 16 puncte, terminând cu 75% (3/4) la aruncările de 2 puncte, 100% (2/2) de la mare distanță, respectiv 100% (4/4) de la linia de libere. Cu 4 recuperări, o pasă decisivă și o minge pierdută, Travis Bureau a terminat confruntarea cu 16 în dreptul eficienței, fiind a 2-a cea mai bună evoluție stagională în Liga Balcanică. 

În ciuda faptului că a marcat doar 7 puncte, LeVar Seals s-a remarcat printr-un joc colectiv foarte bun. În cele 35 de minute petrecute în teren, jucătorul de peste ocean a distribuit 5 pase decisive, egalându-și recordul personal din această competiție. Pe lângă cele 5 assisturi, Seals a recuperat 8 mingi, toate în defensivă, stabilind recordul său în sezonul 2013-2014. Având de asemenea și 2 mingi pierdute, LeVar a pus capăt partidei cu 13 unități la eficiență. De asemenea, baschetbalistul pregătit de Milan Nisic a avut procentaje de 50% (1/2) de la 2 puncte, 25% (1/4) de la mare distanță, respectiv 66% (2/3) la linia de pedeapsă. 

Ceilalți 4 jucători care au jucat aseară împotriva celor de la KK Kozuv au fost Sten Sokk (8 puncte, 2 recuperări, o pasă decisivă), Andrei Căpușan (6 puncte și 5 recuperări), Bogdan Popescu (niciun punct, 4 recuperări, 2 pase decisive și 5 mingi pierdute), respectiv Petar Babic (3 puncte, 3 recuperări, 4 pase decisive).

*Foto: Bogdan Dănescu

4 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova Alex Dabuleanu :

    james tyler
    din ce imi amintesc a avut 1/3 FT, la un moment dat a avut un and-1 si a marcat, stiu ca m-am bucurat :) foarte ciudat ce s-a intamplat cu caseta statistica, cei care au fost aseara la meci pot sa confirme..

    cu 10 ani în urmă (12.02.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Stiinta :

    tyler
    Tyler a avut 11 puncte , 1/4 la libere , restul statisticii este corecta .

    cu 10 ani în urmă (12.02.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Stiinta :

    tyler
    1/3

    cu 10 ani în urmă (12.02.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova leo sima :

    dintre cei 2 giganti
    mie mi se pare mai bun tyler decat dragusin...

    cu 10 ani în urmă (13.02.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!