Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Kris Richard: ”Nicio echipă nu câștigă din individualități”

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
26.09.2018

kris richard oradea cluj

În cadrul unei conferințe de presă organizate de cei de la CSM CSU Oradea, Kristopher Richard, unul din cei mai importanți jucători ai acestora, în vederea câștigării campionatului în sezonul 2017-2018, a vorbit despre partidele disputate în Champions League, echipa să, dar și despre sezonul ce urmează să înceapă.

“Campionatul României este foarte competitiv. Similar majorității competițiilor din Europa, există un număr mare de echipe valoroare. În ceea ce mă privește m-am simțit foarte bine din prima zi la Oradea. Mulțumesc orădenilor, clubului, lui Șerban (n.r. Sere) și lui coach (Cristian Achim), colegilor de echipă, tuturor celor din această organizație. Mă simt foarte bine și îmi face plăcere să joc aici. Liga se anunță foarte competitivă în acest sens și sunt nerăbdător să începem competiție. Sunt optimist în ceea ce privește capacitatea noastră de a ne lega și de a ne atinge obiectivele în acest sezon. Sâmbătă jucăm cu trofeul pe masă. Ne așteptăm să câștigăm. Suntem în plin proces de pregătire pentru SuperCupă și îmi doresc să obținem victoria. Sunt încrezător că putem să jucăm mai bine decât am făcut-o în meciurile cu Karhu. Obiectivul este să câștigăm primul trofeu al sezonului.”

Referitor la comparația între echipa din sezonul trecut și echipa actuală, Kris Richard a declarat:

“Avem același nucleu de bază. Firește avem și jucători noi. Important este să ne legăm și să consolidăm relațiile de joc, să creștem că echipă. Nu e treaba mea să fac astfel de comparații. Mă preocupă să ne atingem potențialul în actuala formulă și este evident că mai avem de lucru. Firește, scopul este să repetăm performanța din sezonul precedent. Peste trei luni vom fi același grup, astfel încât depinde de noi cum îmbunătățim relațiile de joc și cum putem să creștem că echipă. Acestea sunt elementele asupra cărora mă concentrez. Sunt convins că vom evolua că echipă, iar prestațiile noastre vor fi tot mai bune.”

Întrebat despre calitățile sale și abilitatea de a lua jocul pe cont propriu, acesta a răspuns:

“Nicio echipă nu câștigă din individualități. Este un efort colectiv de fiecare dată. În ceea ce mă privește încerc să fac tot ce pot pentru a ajută echipa. Sigur că uneori marchez multe puncte și ies în evidență la finalizare, dar îmi doresc să ajut și cred că pot să fac acest lucru foarte bine, atât în apărare, cât și la recuperare sau la creație. Mă interesează rezultatul echipei, îmi fac doar meseria.”

În legătură cu adversarul din SuperCupa României, Kris a declarat:

“Cunosc câțiva dintre jucătorii Clujului. Nu am prea multe informații despre jocul lor colectiv. Până acum am văzut un singur meci, astfel încât îmi e greu să vorbesc, să am o opinie clară despre această echipă. E limpede că formează un nucleu foarte valoros. Avem încă trei zile de pregătire și cu siguranță la ora meciului o să avem mai multe informații despre ei.”

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!