Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Kristina Arsenic nu mai face parte din lotul Olimpiei CSU Brașov

Andreea Vlase

Andreea Vlase
04.02.2019

Olimpia CSU Brașov s-a despărțit de Kristina Arsenic înainte de finalul turului din faza a doua a sezonului regulat. Pivotul s-a alăturat formației de pe locul secund din Cehia, KP Brno, pentru care a debutat ieri în victoria din deplasare cu SBS Ostrava.

Meciul din 26 ianuarie, jucat de Olimpia CSU Brașov la Sfântu Gheorghe a fost ultimul al Kristinei Arsenic pentru formația de sub Tâmpa. Pivotul de 21 de ani a evoluat în 12 meciuri de campionat pentru alb-albastre, cu medii de 11,9 puncte, 7,7 recuperări, 2,6 mingi pierdute, o intercepție și 1,7 capace în 32:29 minute, cu 11,8 eficiență. Sârboaica a ratat câteva partide ale brașovencelor din cauza problemelor cu viza. Alb-albastrele au stat în etapa din weekend, care a încheiat turul din Grupa Roșie.

Jucătoarea de 1,93 înălțime a terminat patru partide în double-double în această ediție de campionat. Cel mai bun meci al său a fost  cel câștigat de elevele lui Dan Calancea acasă cu CSM Satu Mare (80-74), când a contribuit cu 18 puncte și 11 recuperări în 38:01 minute, cu +22 eficiență. Aceasta a jucat și două partide în Cupa României pentru alb-albastre, în dubla cu FCC ICIM Arad din care ambele echipe au avansat. Sârboaica a avut 11 puncte pe meci, 7 recuperări și 2 capace în 35:18 minute, cu 13 eficiență. Cu un lot și așa restrâns, formația brașoveană trebuie să puncteze la capitolul sosiri până la finalul lunii, până când cluburile din LNBF mai pot face transferuri. Echipa de sub Tâmpa nu a anunțat încă vreo noutate în lot, dar nu a anunțat nici despărțirea de sârboaică.

Perioada petrecută alături de Olimpia CSU Brașov a fost a doua experiență a Kristinei Arsenic în Liga Națională. Aceasta a jucat în a doua parte a sezonului precedent pentru CSU Alba Iulia, cu care a disputat 9 partide în campionat. Acolo a avut medii de 12,7 puncte, 5,9 recuperări și 9,6 eficiență în 28:12 minute.

Arsenic a avut o accidentare gravă în finalul sezonului 2016-2017, ruptura ligamentului încrucișat anterior de la genunchiul drept. Recuperarea a durat câteva luni, iar la CSU Alba Iulia a revenit pe teren. A mai jucat de-a lungul carierei la Steaua Roșie Belgrad, Grosbasket, ZKK Kraljevo și Celta Vigo.

Tânăra sârboaică își încheie sezonul la ocupanta locului secund din Cehia. KP Brno a pierdut-o pe Aneta Mainclova, care s-a accidentat grav la genunchi și avea nevoie de o înlocuitoare foarte rapid, astfel că s-a orientat spre pivotul de 1,93 înălțime de la Olimpia CSU Brașov.

Kristina Arsenic s-a alăturat deja noii sale echipe și a debutat în meciul jucat duminică de KP Brno pe terenul celor de la SBS Ostrava, câștigat cu 86-57. Sârboaica a jucat 15:58 minute și a încheiat partida cu 2 puncte (1/4 din semicerc) și 8 recuperări (3 ofensive/5 defensive). La KP Brno evoluează o altă sportivă care a trecut prin campionatul românesc, Jasmine Jill. Americanca a făcut parte din lotul celor de la Univ. Goldiș ICIM Arad în prima parte a sezonului 2015-2016.

KP Brno ocupă momentan locul 2 în prima ligă din Cehia, după 11 victorii și 3 înfrângeri. Pe prima poziție este echipa de Euroligă, ZVVZ USK Praga, cu 16 victorii din 16.

*foto: Dan Potor 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!