Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Kristina Baltic, nou record personal în campionatul românesc

Andreea Vlase

Andreea Vlase
21.01.2019

CSM Satu Mare a obținut un succes la scor în fața Universității Cluj, cu 105-41. Sătmărencele au stabilit câteva recorduri în această ediție a Ligii Naționale de Baschet Feminin la partida din etapa a 5-a din Grupa Roșie. Kristina Baltic și-a îmbunătățit recordul personal de puncte în campionatul românesc și a reușit al doilea double-double în această ediție.

Kristina Baltic a fost titulară pentru alb-roșii într-un meci în care oaspetele au avut câteva absențe, din cauze medicale, iar diferența în clasament era mare. Sârboaica de 28 de ani a petrecut în teren 23:38 minute și a fost în double-double cu 26 de puncte și 15 recuperări (8 ofensive/7 defensive). Pivotul a încheiat partida cu 11 reușite de două puncte din 15 încercări (73%) și 4/6 de la linia de fault (67%). A mai avut 5 pase decisive, o greșeală personală, 4 faulturi scoase și o minge pierdută, cu +39 indice al eficienței. Cu aceasta în teren, vicecampioana a avut un plus de 40 de puncte pe tabelă.

A fost al doilea double-double în acest campionat pentru Kristina Baltic, după cel de la primul meci cu Universitatea. Pivotul a jucat 9 meciuri pentru alb-roșii în actuala ediție a LNBF și are medii de 6,9 puncte, 6,8 recuperări și 11 eficiență în 13:59 minute. Sârboaica este la al 3-lea sezon la rând alături de CSM Satu Mare. Precedentul său record de puncte data din stagiunea 2016-2017, când marca 25 de puncte într-ul duel cu Sirius Târgu Mureș.

Trei sătmărence și o clujeancă au mai terminat în double-digits la meciul de sâmbătă. Promise Amukamara a jucat cel mai mult pentru formația gazdă, 27:50 minute. A încheiat partida cu 19 puncte (6/9 din semicerc, 2/4 de la distanță și 1/1 la libere), 4 pase decisive și 4 intercepții, cu +22 eficiență.

Brittany Denson a înscris 15 puncte în 12:17 minute, cu 7/8 din semicerc, 0/1 de afară și 1/1 la libere. A mai avut 2 recuperări, 2 pase decisive, o minge pierdută și o intercepție, cu +17 eficiență. Dlesha Lloyd a contribuit cu 13 puncte în 19:16 minute (4/9 la două puncte, 1/2 de la distanță, 2/2 la linia de fault), plus 8 recuperări, 4 asist-uri, 3 mingi pierdute și 3 intercepții, pentru +19 în dreptul eficienței.

Arlesia Morse a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete, cu 18 puncte în 27:07 minute. Americanca a avut 2/5 atât de la semidistanță, cât și de după semicerc și a transformat 8 libere din 9. A mai avut 7 recuperări, 5 mingi pierdute și o intercpeție, cu +14 eficiență.

Ambele echipe joacă acasă în etapa de la finalul săptămânii, sâmbătă 26 ianuarie. Universitatea Cluj primește vizita celor de la Phoenix Știința Constanța, de la ora 16:00. CSM Satu Mare va întâlni pe FCC ICIM Arad, de la ora 18:00 la sala LPS. Partida trebuia să se dispute la Arad, dar sala este ocupată.

*foto: Pesek Attila / frissujsag.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!