Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Kristina Higgins: „Sunt foarte mândră de cele 11 double-double-uri, dar nu aș fi putut să le fac singură”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
29.01.2019

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe s-a impus cu 87-58 în duelul cu Olimpia CSU Brașov, din penultima etapă a turului Grupei Roșii din LNBF. Kristina Higgins a contribuit la succesul campioanei cu al 11-lea double-double în această ediție de campionat. Pivotul ne-a vorbit despre parcursul perfect din Liga Națională, despre confruntarea cu fosta sa echipă și următorul duel, cu a doua clasată.

Deținătoarea titlului are un parcurs perfect până acum în campionat, cu 15 victorii din 15 meciuri.

„Nu este deloc ușor să câștigi 15 meciuri la rând. Antrenorii noștri fac tot ce pot să ne pregătească și să ne ofere cât mai multe informații pentru a avea succes atunci când intrăm pe teren. Este treaba noastră, ca jucătoare, să executăm planul de joc și să finalizăm munca”, ne-a declarat Kristina Higgins.

Americanca a fost coșghetera partidei din weekend cu Olimpia CSU Brașov, cu 23 de puncte în 34:21 minute și a bifat un nou double-double în campionat cu 14 recuperări. Pivotul a fost pentru a 11-a oară în double-double în această ediție a LNBF. Pe lângă acestea a mai reușit două și în grupele EuroCup.

„Sunt foarte mândră de cele 11 double-double-uri pe care le-am avut în acest sezon, dar nu aș fi putut să le realizez singură. Ca centru, mă bazez pe coechipierele mele să-mi paseze. Colegele mele îmi dau mingea în poziții foarte bune, ceea ce îmi face munca mai ușoară. Nu aș fi putut să fac asta fără ele”, a adăugat centrul campioanei.

Kristina Higgins este cea mai bună marcatoare și recuperatoare din prima grupă valorică a LNBF, cu medii de 19,3 puncte și 12,5 recuperări în 29:51 minute pe meci. Are +29,7 eficiența medie în cele 15 partide din campionat. Aceasta a vorbit și despre jocul adversarului de la finalul săptămânii trecute. Olimpia CSU Brașov este echipa pentru care a evoluat în ultimele două sezoane și care în această stagiune are cea mai bună medie la triple reușite (37,46%).

„Este întotdeauna greu să jucăm împotriva Brașovului. Ele șutează și au potențialul să dea multe triple. De asemenea, au și fundași foarte buni care atacă coșul, dar și pivoți care pot să deschidă terenul. Tot timpul trebuie să fii atent cu pătrunderile și scoaterea mingii (driving and kicking) la o aruncătoare liberă. Asta face ca jocul contra lor să fie dificil”.

Pentru ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe urmează o confruntare cu principala contracandidată la titlu, CSM Satu Mare, pe terenul vicecampioanei.

„Satu Mare este o echipă foarte bună, cu abilitatea de a înscrie din interior și de afară. De asemenea, sunt foarte mari, astfel că box-out-ul este o necesitate. Ne vom pregăti pentru acest meci la fel de tare ca pentru fiecare joc. Știm că vor veni să joace cât de tare pot și noi va trebui să ne ridicăm la nivelul lor de energie pe toată durata partidei”, a concluzionat jucătoarea care împlinește 25 de ani în 4 februarie.

Meciul dintre CSM Satu Mare și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, din runda a 7-a a Grupei Roșii, se dispută sâmbătă, 2 februarie, de la ora 18:00, la sala LPS.

*foto: D.P. Sports Photographer flickr

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!