Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Kristina Higgins a reușit 3 double-doubles în primele 3 meciuri din noua ediție a LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
22.10.2018

Kristina Higgins a fost în sezonul precedent jucătoarea cu cele mai multe double-doubles în Liga Națională. Pivotul american a trecut în vară la campioana ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și a început campionatul cu double-double în toate cele trei partide de până acum. Alte trei jucătoare au reușit două astfel de performanțe în tot atâtea apariții: Biljana Pesovic, în grupa valorică A, Kayla Mobley și Tierney Pfirman, în a doua grupă valorică.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a obținut a 3-a victorie din 3 în campionat sâmbătă, când a trecut pe propriul teren de Olimpia CSU Brașov cu 96-57. Kristina Higgins a întâlnit pentru prima dată în calitate de adversară echipa cu care făcea pasul în Europa. Pivotul american a jucat două sezoane sub Tâmpa, ajutând la cele două medalii de bronz. A avut 15 double-doubles în 33 de meciuri din campionat în primul sezon cu alb-albastrele. În stagiunea precedentă a fost în double-double la 19 meciuri din cele 26 pe care le-a disputat în LNBF cu brașovencele.

Jucătoarea de 24 de ani a jucat 20:38 minute în fața fostei sale echipe și a încheiat partida cu 17 puncte și 11 recuperări (2 ofensive/9 defensive). A avut 7/12 la șuturile de două puncte și 3 din 3 de la linia de fault. A mai contribuit cu 3 assist-uri și o intercepție, pentru +26 indice al eficienței.

A fost al 3-lea double-double consecutiv pentru Kristina Higgins, din tot atâtea partide disputate până acum cu alb-verzile. A fost MVP-ul primei etape după ce a reușit 22 de puncte și 15 recuperări în succesul cu CSM Târgoviște, când a avut +35 eficiență într-o jumătate de oră. A urmat duelul cu FCC ICIM Arad, câștigat mai greu de alb-verzi, la doar 10 lungimi. Pivotul a jucat pe toată durata partidei și a contribuit cu 14 puncte și 15 recuperări, cu +27 indice al eficienței.

În acest start de campionat are medii de 17.7 puncte, 13.7 recuperări, 1.7 pase decisive și 1.7 intercepții, pentru 29.3 eficiență medie. A jucat 30:15 minute/meci în cele trei partide din grupa valorică A. Este jucătoarea din prima grupă valorică cu cele mai multe puncte înscrise, 53, la egalitate cu sătmăreanca Lloyd. Higgins este cea mai bună recuperatoare din campionat, cu un total de 41 de mingi prinse la panou, cu șase mai mult decât următoarea din clasament, Erak, din grupa valorică B.

Alte trei jucătoare au fost în double-double la toate meciurile pe care le-au disputat până acum în LNBF din acest an. Biljana Pesovic a fost de două ori în double-double în tot atâtea partide jucate în grupa A pentru Olimpia CSU Brașov. Sârboaica a fost aproape de triple-double la victoriile brașovene cu CSM Satu Mare și Universitatea Cluj, dar a ratat partida de la Sfântu Gheorghe din cauza unei accidentări. Căpitanul brașovencelor are medii de 18 puncte, 9 recuperări, 9.5 pase decisive și 3.5 intercepții în 40 de minute/meci, cu 30.5 eficiență medie. Sârboaica de 35 de ani a avut un double-double și în a doua manșă din primul tur al cupei.

Kayla Mobley și Tierney Pfirman au până acum double-doubles în ambele partide pe care le-au disputat în campionat, în a doua grupă valorică, dar și alte două în cupă. Kayla Mobley are 19.5 puncte și 12.5 recuperări/meci în două partide din grupa B a LNBF. Americanca de la ACS KSE Târgu Secuiesc a reușit cele mai multe puncte în primul tur al cupei, 60. În cupă a avut medii de 30 de puncte, 13 recuperări și 29 eficiență în 38:49 minute.

Tierney Pfirman joacă în grupa valorică B pentru Universitatea CSM Oradea, la două sezoane după ce câștiga titlul cu ACS Sepsi SIC. Americanca are medii de 15.5 puncte, 12.5 recuperări și 2.5 assist-uri în 35:44 minute, cu 20.5 eficiență medie în campionat, respectiv 12.5 puncte, 11 recuperări și 17.5 eficiență în 38:11 minute în cupă.

Mai sunt două jucătoare din grupa B care au fost în double-double de două ori, dar în trei partide jucate. Vladinka Erak a început la Phoenix Constanța cu două meciuri în double-double, iar la al 3-lea i-a lipsit o recuperare. Are medii de 15.7 puncte, 11.7 recuperări și 1.3 capace în 25:13 minute, cu 22.3 eficiență medie.

Angel Robinson joacă și în acest an la Târgu Mureș, de data aceasta pentru nou-înființata echipă feminină de la CSM. Americanca a avut două meciuri în double-double pentru mureșence și are medii de 20.3 puncte, 11 recuperări și 4 pase decisive, cu 20.7 eficiență în 35:38 minute. Alte 9 jucătoare au încheiat un meci în double-double în meciurile de până acum din campionat.

*foto: János Henning

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!