Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Kristina Higgins, double-double la double-double în campionat

Andreea Vlase

Andreea Vlase
30.01.2018

Olimpia Brașov a pierdut acasă în fața Universității Cluj, scor 77-80, în etapa a 17-a din LNBF. Kristina Higgins a fost cea mai eficientă jucătoare a etapei și a reușit al 10-lea double-double în această ediție de campionat. Aliyyah Handford a fost coșghetera partidei cu 26 de puncte. Ambele au fost integraliste.

Kristina Higgins a încheiat partida cu 21 de puncte și 15 recuperări (4 ofensive/11 defensive). A înscris 9 din 14 aruncări din interiorul semicercului și 3 din 4 de la linia de fault. A mai avut o pasă decisivă, 2 intercepții și un capac, pentru +34 indice al eficienței.

Pivotul este la al 10-lea double-double în această ediție de campionat, în 15 meciuri. Higgins are medii de 12.9 puncte, 13.3 recuperări, 1.6 mingi pierdute și 1.6 intercepții. Aceasta are 33:03 minute/meci și 23.7 eficiența medie. Americanca a încheiat în double-double și trei meciuri din Liga Europei Centrale.

Carla Bartee o urmează în clasamentul jucătoarelor cu double-double, cu 8 astfel de reușite în 15 partide. În ultimele două sezoane lidera în acest clasament a avut 17 meciuri cu double-double. Coker a fost prima în sezonul trecut, cu 17 în 33 de meciuri, iar în 2016 au fost două jucătoare cu 17 reușite, Bartee și McKenzie. Bartee a avut 27 double-doubles în 36 de meciuri pe vremea când juca la Craiova, în stagiunea 2011-2012.

Revenind la meciul de la Brașov, Aliyyah Handford a înscris 26 de puncte. Fundașul a avut 11 din 18 la șuturile de două puncte și 4/5 la libere. A adăugat o recuperare și 4 pase decisive, cu +21 indice al eficienței. Americanca a revenit în angrenajul formației lui Dan Calancea după ce și-a ispășit etapa de suspendare pentru descalificarea de la Sfântu Gheorghe.

Handford este în continuare cea mai bună marcatoare de la Olimpia, cu o medie de 19.6 puncte/meci în 14 apariții. Mai are 4.1 recuperări, 3.1 pase decisive, 3.2 mingi pierdute și 1.6 intercepții. A jucat 35:36 minute/partidă, cu 14 eficiența medie.

Doar 5 din cele 9 brașovence care au intrat pe teren au și găsit drumul spre coș. Pe lângă cele două americance, au mai înscris Irimia 12 puncte, Pesovic 11 și Jez 7. De partea cealaltă, formația clujeană a avut 7 jucătoare pe lista marcatoarelor, din cele 8 care au evoluat.

Olimpia Brașov joacă sâmbătă la Timișoara, în ultima etapă din faza 1 a Ligii Naționale.

*foto: Sport Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!