Stiri Cupa României Feminin

Kristina King, pregătită să debuteze în România. “Putem fi o grupare de top”

Paul Olar

Paul Olar
19.09.2014

Mândrindu-se cu câteva fețe noi, Universitatea Cluj-Napoca inaugurează stagiunea 2014/2015 sâmbătă, 20 septembrie. Ardelencele dau piept cu SCM CSȘ Craiova, într-o dispută ce contează la prima manșă a Cupei României.

Printre transferurile efectuate de trupa lui Florin Covaciu se numără și Kristina King. Americanca a vorbit cu Total Baschet despre acomodarea în țara noastră, precizând că “alb-negrele” sunt capabile să ajungă în Play-Off.

Cum te simți la Cluj-Napoca?

Îmi place foarte mult, oamenii m-au primit cu brațele deschise și mi-a fost ușor să mă obișnuiesc, mai ales că mulți vorbesc limba engleză. Echipa este grozavă, asemenea staff-ului tehnic, care ne asigură orice avem nevoie. Cum am spus, a fost o tranziție plăcută, ne înțelegem foarte bine.

Ai disputat deja câteva jocuri de verificare cu BC Tymes Timișoara și ICIM Arad. Care dintre echipe te-a impresionat cel mai mult?

Aș spune că mi-a plăcut să o întâlnesc pe Meighan Simmons de la ICIM. Ea a jucat la Universitatea Tennessee și este o baschetbalistă formidabilă. Totodată, echipa din Timișoara mi s-a părut puternică. Per ansamblu, meciurile amicale mi-au prins bine.

Crezi că va fi dificil să te adaptez la baschetul românesc?

Cel mai greu mă descurc cu regula pașilor, însă nu văd o problemă în asta. De asemenea, când te afli la mijloc, nu poți să calci cu piciorul în partea ta de teren. Am văzut că se joacă foarte fizic, îți poți folosi mai mult corpul, spre deosebire de stilul universitar din Statele Unite. Totuși, baschetul este același oriunde te-ai afla.

Care este obiectivul tău personal?

Mă aflu la prima aventură profesionistă, așa că îmi doresc să câștig multe meciuri și să fiu recunoscută. Datorită echipei și a legăturii deja create între noi, cred că putem fi o grupare de top ce va ajunge în Play-Off.

Cum vezi duelul cu SCM CSȘ Craiova?

Să fiu sinceră, nu cunosc încă orașele și echipele din România (râde). Totuși, ne așteaptă un meci destul de dificil, în care adrenalina va fi la ea acasă. Posibil să fim puțin emoționate, dar odată ce ne obișnuim, cred că vom ieși învingătoare.

*Foto: richmondspiders.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!