Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Kyndall Dykes: „În a doua jumătate ne-am zis că e timp să fim mai agresivi”

Eduard Popa, David Istrate

Eduard Popa, David Istrate
11.03.2019

dykes u bt cluj pitesti

U-BT Cluj a câștigat după prelungiri o partidă dramatică în compania celor de la BCM U Pitești, scor 106-104, după o repriză de prelungiri, în etapa a șasea din LNBM, Grupa Roșie.

Kyndall Dykes a avut o prestație mai puțin constantă de-a lungul acestei partide, dar a terminat meciul cu 22 de puncte, chiar dacă a strâns 4/14 de la 2 puncte. La sfârșitul partidei, Dykes a oferit un mini-interviu la cald, după meciul cu overtime împotriva Piteștiului.

Ce ne poți spune despre acest meci?

„A fost extraordinar. Amândouă echipele am marcat mai mult de 100 de puncte. Am început meciul mai încet, însă ne-am revenit. Darren (n.r. Dorsey) a intrat bine în meci, a jucat foarte bine în prima jumătate. A ţinut meciul aproape şi în a doua jumătate ne-am zis „e timpul să jucăm în felul nostru, să fim agresivi”. Şi cam asta am făcut, ajutaţi şi de defensivă şi am obţinut victoria.”

Ai punctat mai puţin în prima jumătate, însă apoi ai revenit şi ai condus echipa spre victorie.

„Da, în prima jumătate nu mi-au intrat deloc aruncările. Însă băieţii au reuşit să înscrie nişte puncte fantastice, şi i-am lăsat să îşi facă jocul. Eu mi-am făcut treaba în apărare până mi-am dat seama care este rolul meu în atac. În sfertul al treilea băieţii mi-au zis că au nevoie de mine să punctez. Dar dacă într-un meci, doi sau trei jucători joacă bine, le dai mingea şi te aştepţi la victorie, iar eu sunt primul care îi va aplauda.”

În meciul de azi au fost 66 de faulturi, un record din acest sezon în LNBM. Ce crezi despre asta?

„Asta nu dovedeşte decât faptul că amândouă echipele şi-au dorit victoria. 66 de faulturi într-un singur meci este ceva uimitor. Au făcut tot ce au putut ca să câştige, dacă trebuia să faulteze, au faultat.”

Ce poţi să spui despre Nandor Kuti? A reuşit două aruncări în momente cheie la sfârşitul meciului şi apoi încă trei puncte în prelungiri.

„Asta face el. E lăsat singur şi Kuti poate reuşi 35-40% din aruncările de la 3 puncte. Avem încredere în el şi ne bazăm pe el. El joacă extraordinar şi în apărare, pasează bine, şi reuşeşte multe aruncări foarte bune.”

Câteva cuvinte despre meciul de miercuri din Cupă?

„Cred că vor fi mai mult de 66 de faulturi pentru că ne dorim să ne calificăm la Final Four. Am câştigat Cupa trei ani la rând şi vrem să ne depăşim această performanţă. Crede-mă că va fi un meci uimitor.”

*foto: Timotei Balota

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    ca e timpul sa fim agresivi
    sau ca mai este timp sa fim agresivi. oricum numa cum ii acum nu.

    cu 5 ani în urmă (12.03.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!