Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Kyndall Dykes și Jason Washburn, principalii remarcați ai clujenilor în înfrângerea cu CSM CSU Oradea

David Istrate

David Istrate
13.05.2019

Kyndall Dykes și Jason Washburn, principalii remarcați ai clujenilor în înfrângerea cu CSM CSU Oradea

Duminică, 12 mai, BTarena a găzduit confruntarea dintre U-BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea, ce a contat pentru primul meci al semifinalelor Ligii Naționale. Formația bihoreană s-a impus după prelungiri cu scorul de 90-86 și le-a anulat astfel avantajul terenului propriu elevilor lui Mihai Silvășan.

Chiar dacă orădenii s-au aflat în control pentru cea mai mare durată a partidei, la finalul timpului regulamentar trupa gazdă a avut șansa de a câștiga. Clujenii tocmai reveniseră de la -4 și după o abatere de cinci secunde, au obținut din nou mingea. Kyndall Dykes și-a asumat ultima acțiune, însă aruncarea lui nu și-a atins ținta și duelul a intrat în prelungiri. În cele cinci minute suplimentare, CSM CSU Oradea a continuat să se afle la conducere, obținând victoria cu scorul de 90-86.

Prin urmare, eforturile lui Kyndall Dykes și Jason Washburn din finalul sfertului patru au fost aproape degeaba. Primul a totalizat 29 de puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive și 2 intercepții. Din punct de vedere al procentajelor, acesta a avut 69% la linia de două puncte (9/13), 40% la linia de trei puncte (2/5) și 62% la linia de libere (5/8). Cu doar două greșeli și șase faulturi obținute, Dykes a fost cel mai eficient baschetbalist din echipa sa (+29).

Jason Washburn a contribuit și el cu 25 de puncte, 8 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție și un capac. Pivotul american a avut 8/14 la aruncările din acțiune (57%) și 90% la aruncările libere (9/10). Asemenea compatriotului său, Washburn a primit șase faulturi și a comis o singură greșeală, terminând cu un indice al eficienței de +28. De altfel, acesta a adus egalarea pentru formația sa în ultimele 40 de secunde ale timpului regulamentar. Ambele reușite au venit în urma unor blocaje prin care Washburn a rămas singur cu inelul înscriind două dunkuri.

Observăm că cei doi baschetbaliști au marcat 54 din cele 86 de puncte ale lui U-BT Cluj-Napoca. Acestea reprezintă un procentaj de 63% din totalul punctelor înscrise de formația cu echipament alb-negru. De altfel, din lotul lui Mihai Silvășan un singur jucător a mai atins borna celor 10 puncte marcate: Darrin Dorsey (10 puncte, 9 pase decisive, 4 recuperări, 2 intercepții, un capac). În același timp, toți cei nouă sportivi ai clujenilor care au evoluat ieri seară au reușit să se treacă pe lista marcatorilor.

Așadar, în acest moment, CSM CSU Oradea are 1-0 în seria cu U-BT Cluj-Napoca. Următorul meci va avea loc marți, 14 mai, de la ora 20:30 și va fi transmis în direct de Digisport 3.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

4 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    cred ca-i pt prima data
    cand sunt si eu de parerea ca KD, prin rolul pe care si-l asuma si pe care il si primeste, face cateodata mai mult rau echipei decat bine. Daca nu reusesti sa ai variante pe atac, cu a avut Oradea aseara, cand au bagat 6-7 jucatori din toate pozitiile, atunci degeaba ai 1-2 jucatori de exceptie. Oradea aseara a si avut in Richards un cluth player de exceptie, dar a avut si restul echipei care a dus grosul meciului.

    Cam asta a fost diferenta aseara. Eu sper sa fie o lectie invatata si sa le fie date mai multe aruncari tuturor jucatorilor, inca de la inceputul meciului. Atat Torok cat si Cali au demonstrat ca pot suta de 3, mai nou si Kuti are prestatii decente la capitolul asta. Sa nu mai zic de Dorsey.

    Rasic trebuie valorificat cat mai bine. Nu mai are viteza, asa ca ii trebuie spatiu sa incarce aruncarea. Chiar nu se poate gandi ceva pt el?

    Cum am spus intr-un comentariu anterior, Oradea si-a facut o echipa super echilibrata si, dupa parerea mea, doar un miracol ii poate deturna de la titlul anul acesta. Mi-i teama ca acest "miracol" sa nu fie chiar Achim, inger si demon cateodata...

    cu 4 ani în urmă (13.05.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Hmm
      Noi am reusit sa oprim Oradea catre un trofeu sezonul asta si nu cred ca a fost un miracol. Nu stiu daca vom mai reusi inca odata, dar poate faceti voi unul si atunci nu va mai fi cazul sa-mi raspund la intrebarea asta.

      cu 4 ani în urmă (13.05.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      cupa i cupa
      o serie de 5 meciuri e altceva
      pe mine m-a impresionat oradea aseara.

      cu 4 ani în urmă (13.05.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Da
      Final 4 e o chestie, playoff ul e diferit. Dar daca vom ajunge acolo, vom pleca cu home court advantage. Si pe mine m-a impresionat Oradea aseara, doar ca au aratat si vulnerabilitati, pe care voi nu ati stiut/putut valorifica. Echilibrul este mare si mici chestii vor face diferenta, dar vom vedea la timpul potrivit.

      cu 4 ani în urmă (13.05.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!