Stiri Juniori U20 Masculin

L2M. Dinamo trece cu greu de BC Mureș

Noémi Csiki

Noémi Csiki
26.04.2013

76 - 70
(9-22, 18-21, 29-20, 20-7)

Statistica

Prima partidă a turneului final a adus și primele emoții pentru participanți. Întâlnirea dintre Dinamo București și BC Mureș a avut parte de un final strâns, după ce mureșenii s-au avantajat în primul sfert la 15 puncte, avantaj pe care l-au menținut până la pauză. A doua jumătate a meciului i-a aparținut însă dinamoviștilor, care s-au apropiat la doar 7 puncte în sfertul 3, și au preluat conducerea în minutul 33. Cu 20 de secunde înainte de final, Dinamo conducea cu doar 3 puncte, iar încercarea lui Gabriel Oltean de a trimite partida în prelungiri nu și-a atins ținta. După faultul comis de mureșeni în speranța de a reintra în posesia mingii, Leo Filip a transformat una dintre cele două libere,după care în ultimele secunde, Iosif Pârlog a interceptat mingea și a finalizat, stabilind scorul final la 76-70 pentru Dinamo.

Dinamo este una din favoritele la cucerirea titlului, însă BC Mureș i-a învins la turneul semifinal care a avut loc în martie, la Tîrgu Mureș.

Leonard Filip a fost cel mai eficient jucător al dinamoviștilor, reușind 19 puncte, 13 recuperări și 4 intercepții. Ciprian Țelinoiu a totalizat 8 puncte, 3 recuperări și 9 pase decisive, iar Vladimir Mihai, 19 puncte și 7 recuperări.

La BC Mureș, Alin Borșa a terminat cu 17 puncte și 8 recuperări, Adrian Oprea cu 15 puncte și 6 recuperări, iar Gabriel Oltean, cu 15 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive. De remarcat absența lui Balázs Baczó din lotul mureșean. Baczó, unul din jucătorii cei mai eficienți ai mureșenilor de la turneul semifinal, ratează turneul final pentru a se pregăti cu lotul de divizia A pentru semifinala cu Mediaș.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!