Stiri Juniori U17 Masculin

LIDERUL echipei versus VEDETA echipei

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
26.02.2013

Anton Diaconescu (centru), alături de doi colegi de echipă de la lotul național U16

Pentru a putea înțelege mai bine cum s-a putut ajunge la un astfel de deznodământ în partida dintre echipa gazdă, CSS Tg-Jiu și CSȘ Pajura București, meci disputat în Sala Sporturilor din Tg-Jiu, în cadrul unui meci de la categoria U16, aș ruga cititorii să acceseze un articol mai vechi al site-ului nostru intitulat Juniorul Vedetă. Acest articol zugrăvește perfect portretul jucătorului vedeta în general, în cazul nostru, acest jucător numindu-se Anton Diaconescu, component al loturilor de U16, U17, respectiv U18 ale clubului CSȘ Nr.1 Pajura și chiar al echipei naționale. 

În cursul zilei de duminică am ales să mă delectez cu acest meci din categoria U16, în speranța că voi viziona două echipe, jucând într-un mod plăcut, respectabil și amiabil. Confruntarea dintre cele două protagoniste ale Sălii Sportului s-a încheiat cum era de așteptat cu scorul de 90 la 50 favorabil echipei gazdă din Tg-Jiu, în condtițiile în care gruparea bucureșteană a efectuat deplsarea cu un lot format numai din 7 jucători. Nimic ieșit în comun în cele amintite precedent, însă la ceea ce am asistat în timpul meciului a venit ca un detaliu de neimaginat al unei competiții sportive.

Voi începe cu narațiunea propriu zisă a fazei ce a dus la desfășurarea acestor evenimente și voi incerca să îmi dau seama cum s-a putut ajunge la un astfel de comportament la un sportiv de numai 15 ani, sportiv de la care părinții, antrenorul, baschetul romanesc au foarte mari așteptari, un sportiv care ar trebui să fie un exemplu pentru colegii săi, dar și pentru generațiile care îi urmează. Confrunatarea a pus față în față două echipe cu un stil diferit de joc. Astfel, în timp ce gruparea gorjană se axa mai mult pe un joc colectiv, fromația adversă miza în cea mai mare parte pe centrul Anton Diaconescu, jucător care posedă calități fizice deosebite pentru vârsta sa de numai 15 ani. Acest jucător a fost și protagonistul meciului de duminică, însă nu în sensul pozitiv al cuvântului. Deși responsabil atât cu ofensiva și defensiva echipei sale în mare parte a meciului, acesta s-a gândit cel mai probabil să dea o altă înfățisare meciului, transformând totul în ceea ce am putea numi exces de zel.

Totul a pornit în cea de-a treia secvență, de la unul dintre contraatacurile echipei CSS Tg-Jiu. Camil Berculescu scapă singur cu panoul și finalizează spectaculos printr-un slam dunk. Jucătorul bucureștean, Paul Zabet culege mingea și cu un gest de furie o lovește puternic în parchet, acțiune sancționată cu un fault tehnic pentru abatere disciplinară. Se părea că după acea greșeală tehnică menită să pună capăt acelei faze, lucrurile intrau in normal, dar era doar începutul unei situații nedemne nici măcar de curtea școlii. Vedeta echipei, Anton Diaconescu, care jucase foarte bine până în acel moment și se vedea foarte clar că este atât liderul din teren al bucureștenilor, cât și cel din vestiar, se îndreaptă furios spre coechipierul său și îl lovește, trimițându-l la poadea, așa cum se poate observa și în video-ul atașat articolului.

 

Jocul este întrerupt din nou, arbitrul descalificându-l pe agresor și scoțându-l afară din sală într-un cor de huiduieli ale spectatorilor îngroziti de agresivitatea unui copil în vârstă de numai 15 ani. Reacția firească a venit însă din partea publicului și a mesei tehnice și surprinzator, nu din partea antrenorului, care după cum se observă și în clip, a fost antenționat mai degrabă de oficiali în ceea ce privește comportamentul jucătorului său. Acesta a privit cu foarte mult calm situația, conducându-și jucătorul la cabine în urma fault-ului descalificator.

Îmi pare rău că am fost nevoită să folosesc aceste cuvinte în descrierea unei faze petrecute pe terenul unuia dintre cele mai elegante și non-violente sporturi de echipă, dar situația este cu atât mai gravă, cu cât ea se petrece la acest nivel fraged de vârstă.

Acest fapt de altfel a fost precedat de o întâmplare asemănătoare, iar lucrul cel mai îngrijorător este că aceasta a avut loc la numai o zi distanță de cele petrecute în Sala Sporturilor din Tg-Jiu. Astfel, surse apropiate site-ului nostru au confirmat incidentul ce a marcat la rândul lui confruntarea dintre CSȘ Bega și CSȘ Pajura, confruntare care s-a desfășurat în cadrul categoriei de U17 și la care a luat partea același Junnior Vedeta, Anton Diaconescu. Victima i-a fost de această dată un alt coechipier de al său care a fost lovit pe motiv că nu a pasat centrului pentru ca acesta să înscrie un buzzer beater. Din câte se pare, jocul a continuat în condiții normale, fără ca cineva să se sesizeze de fapta comisă. 

Și acum revenind la cele amintite în începutul articolului și anume materialul intitulat Juniorul Vedetă, cum poate un asemenea pseudo-sportiv, intitulat astfel datorită comportamentului său, să mai aibă un rol în formarea coechipierilor săi în joc, el aflându-se mai mereu în centrul atenției universale? Cum poate acest centru al jocului, spre care toate drumurile merg în timpul efectiv al unei confruntări să mai poată contribui la dezvoltarea sa proprie pe plan profesional, când în plan comportamental se exteriorizează prin violență fizică și verbală? Și mai ales, cum este posibilă atâta toleranță venită din partea tehnicienilor care îl au în vedere?

Sunt convinsă că în goana lor dupa rezultate, numeroși antrenori fac compromisuri în educația sportivă a multor jucători, dar este inadmisibil să faci compromisuri în modelarea caracterului unui jucător la această vârstă. Antrenorul ar trebui să fie conștient că toleranța sa în comportamentul jucatorului favorit nu face decât să îi întărească acestuia convingerea că este vedeta echipei și să se comporte ca atare atât în teren, cât și în vestiar. Pe lângă toate acestea, poate cel mai important rol al antrenorului este să modeleze acest jucător ce poseda calități sportive extraordinare în așa fel încât el să devină un LIDER al echipei și nicidecum VEDETA echipei.

Și la sfârșit vine întrebarea: Ce măsuri va lua FRB în urma celor petrecute pentru a nu pierde din mână astfel de jucători dipunând de calități excepționale?

32 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe parereamea :

    Caracteristic lui...
    Nu departe de sambata mai precis vineri in cadrul jocurilor ONSS acelasi Anton la meciul dintre Cantemir si Salygni dupa ce a faultat un jucator de la echipa adversa si avesta a cazut la podea el l-a calcat efectiv in picioare in mod intentionat deci....caracteristic lui.De ce nu spune antrenorul nimic? Pt. ca orice antrenor isi doreste un jucator cu calitatiile lui fizice ....De ce nu face Federatia nimic? Ba face cum sa nu ....Anton desi nu a luat parte la antrenamentele din cadrul Performbaschet cu generatia de 97 cu siguranta va ajunge la Lotul national in canditiile in care anul trecut a fost dat afara de la lotul de 96 tot din cauza nui incident violent avut cu unul dintre colegii lui de la lot.

    cu 11 ani în urmă (26.02.2013) Raspunde
  • asaprocky :

    Anton vs prietenii sai
    Coechipierii sai sunt de acord cu acest comportament, ceea ce nu mi se pare normal daca as fi antrenor :)
    Mi se pare deplasat ca un pusti de 15 ani sa le arate semne obscene parintilor (nu se vede in video).

    cu 11 ani în urmă (26.02.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gregorie :

    Sa tragem sforile.
    Sa incep cu o precizare: poza nu are nicio legatura cu articolul. Cei doi colegi de echipa nu fac parte din lotul CSS Pajura Bucuresti ci din cel national U16. Observ ca in ultima perioada totalbaschet.ro a neglijat campionatul U16M si probabil ca asa se explica pozele "aruncate" la inceput de articol.
    Imi amintesc de Anton de la campionatul 3la3 din Bucuresti si din campionatul 2011-2012. Pot confirma atat violenta cu care aborda lupta pentru minge cat si dialogurile "picante" cu spectatorii. Va face parte din lotul national? Inseamna ca a gasit sfoara potrivita. In rest, ne dam cu parerea.

    cu 11 ani în urmă (26.02.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Costin Marinescu :

    @gregorie
    Am făcut completarea necesară referitoare la poza din deschiderea articolului, Mulțumim pentru observație!

    Referitor la CN de juniori, l-am ”neglijat” din cauza lipsei unor colaboratori care să se ocupe de sectorul juvenil și a indiferenței unor cluburi de juniori, ai căror antrenori una promit în discuțiile telefonice și alta fac în realitate...
    Rezultatele au fost introduse etapă de etapă pe site, clasamentele sunt actualizate la zi, unele informatii de pe TB negasindu-se inca pe site-ul Federatiei.
    Vom acorda mai multă atenție turneelor semifinale și finale de la toate categoriile de vârstă!

    cu 11 ani în urmă (26.02.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gregorie :

    Ref U16
    Eu unul am renuntat sa mai transmit rezultatele la U16 cand am observat ca incepand cu luna februarie 2013 acestea nu au mai fost afisate pe site. FRB obliga cluburile organizatoare sa transmita raportul de joc in max o ora de la incheierea meciului. Nu stiu ce obligatii mai au arbitrii in aceasta privinta dar de sambata si pana marti rezultatele nu au aparut pe site-ul lor. In schimb, pe total baschet se primeau rezultate de la parinti sau spectatori si le aflam mult mai repede decat pe calea oficiala. Poate reinfiintati rubrica de rezultate la U16 pentru ca a inceput returul.

    cu 11 ani în urmă (26.02.2013) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    viitor
    Inseamna ca Burlacu va avea un inlocuitor pe masura...

    cu 11 ani în urmă (26.02.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Costin Marinescu :

    @gyke
    Când a făcut Burlacu așa ceva?

    cu 11 ani în urmă (26.02.2013) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    propunere pt. FRB
    Suspendare din toate competitiile pana la finalul campionatului. Suspendare din toate loturile. Are timp sa reflecteze. La urmatoarea fapta de acest gen EXCLUDERE. Asta nu ajunge sportiv de performanta ci membru in " gasca sportivilor ". Daca nu se iau masuri drastice urmatorul eveniment poate sa conduca la accidentarea unui copil sau poate la cotonogirea lui de catre un parinte furios sau un spectator care nu gusta " semnele " facute de un pustan teribilist.

    cu 11 ani în urmă (26.02.2013) Raspunde
  • Dumnezeu :

    fanii mei :*
    @boracu' care a postat asta :si eu te iubesc :* mai intai tin sa precizez ca nu a existat o "lovitura" aplicata de mine pe saracul Zabet ..ci , doar o palma peste ceafa (tehnic degeaba cand echipa era in dificultate) ..acesta se apleca dupa minge si din acest motiv s.a dezechilibrat :)) mai doresc sa precizez ca 1. nu avem echipa de u18 , 2. am 16ani , 3. poze este de la lotul de u15

    @parereamea aka tiganu' din saligny : poti sa mori de ciuda ... cand l.am calcat pe ala toti arbitrii erau atenti la masa .. deci , tehnic nu am facut nimic :))dar ,anumiti arbitrii fiind "tovarasi" cu bajetii de la css6 in momentul in care antrenorul saligny.ului s.a revoltat am primit automat un antisportiv :))

    @asaproky : fi fericit ca arbitrii au insistat sa nu ma duc in tribune

    @urmatorul : eu am fost invatat sa le raspund "celor mai mari" cand vorbesc cu mine ... in cazul in care un fan al echipei adverse ma insulta pe mine sau pe echipa mea fac tot posibilul sa ajunga la psiholog/mamica lui plangand... despre "violenta" mea in luptea pentru minge:))->se vede ca nu ai treaba cu acest sport ...

    @moldoveanu' : :))te rog sa citesti regulamentul :P app .. este "Clanul Sportivilor" nu "gasca sportivilor" =]] daca te referi la accidentarea unui :coechipier - te asigur ca nu se va intamplat :P / adversar- se intampla constant.. rog toti parintii furiosi care doresc sa ma "cotonogeasca" sa ma adauge pe facebook , acolo putem stabilii data/locul cotonogirii mele :*:*

    cu 11 ani în urmă (26.02.2013) Raspunde
  • user :

    copil (titlu editat de admin)
    cu prima ocazie cand te-o prinde unul ca burlacu, iti indeasa capul intre umeri!

    cu 11 ani în urmă (26.02.2013) Raspunde
  • Dumnezeu :

    copil genial*
    @user: din ce clan e burlacul asta ?

    cu 11 ani în urmă (26.02.2013) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    raspuns
    @costin marinescu
    Ai dreptate: dupa cum isi incepe cariera acest tanar, burlacu va trece drept sportiv model.
    Totusi, pentru ca mi-e proaspat in memorie episodul, imi aduc aminte de un pumn aruncat "din greseala" iarna asta in gatul unui adversar (fara cea mai micain meciul cu giurgiu (sper sa nu gresesc). Toti cei care auvazut meciul la televizor au remarcat, mai putin arbitrii.

    cu 11 ani în urmă (26.02.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gregorie :

    K la kk sau cum sunt unii tari pe facebook
    Vd k pt un i scrisul = un adevarat kin. Realitatea este ca ai fost eliminat din lotul national pentru categoria ta de varsta si, vorba unora, te oftici?

    cu 11 ani în urmă (27.02.2013) Raspunde
  • axa :

    S.O.S.
    Daca pana acum credeam ca acest Anton este o victima nevinovata a unui sistem baschetbalistic juvenil ,,defect,, in mare parte, comentariile acestuia mi-au spulberat orice urma de compasiune pentru el. Deja problemele lui sunt extrem de grave la nivel socio-comportamental si nu tin numai de teribilismul varstei.Daca pana acum Federatia ar fi trebuit sa ia masuri pentru a-l salva pe el ca sportiv, acum mi-e teama ca aceasta ar trebui sa intervina pentru a proteja ceilalti jucatori( atat adversari, cat si coechipieri ai acestui baiat), dar mai ales pentru a salva conceptul de ,,intrecere sportiva,, si JUCATOR DE BASCHET.
    Poate cuvintele sunt prea dure pentru acest baiat de numai 16 ani, dar lucrurile sunt mult mai grave decat par . Mai mult decat comportamentul sau din teren ma nelinisteste mentalitatea sa din aceste comentarii si si mai mult ma nelinisteste impasibilitatea Federatiei in astfel de momente.
    Acest copil nu numai ca nu-si da seama ca greseste, dar chiar se crede neindreptatit de cei ce-l corecteaza si incearca prin toate mijloacele sale de care dispune( fizice si verbale) sa-si faca singur dreptate. Situatia este cu atat mai grava cu cat acesta este incurajat in ,,micul lui razboi impotriva tuturor,, de catre cei care ar trebui sa fie primii care sa ia masuri: PARINTII si ANTRENORUL (Popovici cred).

    cu 11 ani în urmă (27.02.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe petrescu v :

    pentru axa
    Cata dreptate ai!!!! In primul rand.."7 ani de acasa" lipsesc cu desavarsire!!!!!!!!

    cu 11 ani în urmă (27.02.2013) Raspunde
  • Dumnezeu :

    @giorgica
    nu am fost eliminat de la lot =))))))

    cu 11 ani în urmă (27.02.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gregorie :

    Semne bune anul are
    Nici pe mine nu ma cheama giorgica. egalinchidparantezainchidparantezainchidparantezainchidparanteza

    cu 11 ani în urmă (27.02.2013) Raspunde
  • axa :

    poza
    Zicea cineva inainte ca poza nu are nicio legatura cu articolul. Eu zic ca a fost pusa intentionat,pentru ca acea poza si nick name-ul baiatului spun totul despre el.

    cu 11 ani în urmă (27.02.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe petrescu v :

    ref: poza
    gregorie se referea desigur la ceilalti doi copii din fotografie, care nu au nici in clin nici in maneca cu "Dumnezeu".

    cu 11 ani în urmă (27.02.2013) Raspunde
  • Sarbul :

    Ptr .....vedeta
    dupa parerea mea acest copil ca de jucator nu putem vorbi ar trebuii izolat undeva din cate stiu nu are nici cea Mai mica jena sa-si injure colegii si antrenorul dar poate aranjeaza federatia un transfer la Dan Dacian asta ca sa-l pedepseasca........

    cu 11 ani în urmă (27.02.2013) Raspunde
  • tero :

    Articol scris degeaba
    Dupa parerea mea acest articol este scris doar de dragul de a scire ceva.Nu este treaba unui blog despre baschet sa comenteze subiectiv comportamentul unui jucator,fie corect fie gresit.Nu spun ca ceea ce a facut acest tanar este un gest normal sau corect dar cu siguranta nu este treaba altora in afara de antrenor.Daca federatia vrea sa ia masuri le va lua,fara sugestiile unor oameni care zic eu doar isi dau cu parerea.Este un jucator foarte bun,l-am urmarit,dar asa cum a evoluat de la un copil de 1.0,plinut care scapa mingea din maini la unul dintre cei mai buni pivoti poate de asemenea sa isi schimbe comportamentul in bine.

    cu 11 ani în urmă (27.02.2013) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    tero
    Nu, articolul este o luare de pozitie in cazul unui act de huliganism petrecut pe un teren de sport, intr-un meci de juniori. Sunt convins ca acest gen de comportament se manifesta si la antrenamente iar daca antrenorul si chiar d-voastra, pt ca afirmati ca i-ati urmarit evolutia, luati atitudine astfel de fapte regretabile poate nu se mai produceau. Sa stiti ca articolul a fost citit si de copiii nostri, jucatori de baschet, care au fost la fel de socati ca si mine atat de comportamentul huliganic cat mai ales de postarea lui " dumnezeu". Da rolul educativ al site-ului este foarte important. Multumim d-nei/ d-rei Ioana pt. articol

    cu 11 ani în urmă (28.02.2013) Raspunde
  • radu :

    @tero
    Ce ti se pare subiectiv la acest articol? Adevarul despre un viitor sportiv,poate chiar de nationala, cu apucaturi huliganice? Am fost in sala la Tg-Jiu, si crede-ma am fost ingrozit de duritatea acestui baiat atunci cand la lovit pe Zabet.Si din ,,naturaletea,, cu care o facea se vedea clar ca nu era pt. prima data.Comportamentul acesta a fost tolerat in mod sigur de antrenorul sau. Altfel nu-mi pot explica tupeul sau.
    Articolul nu numai ca este foarte bun, dar este genul de articol care ar trebui citit de toti copii care vor sa fie sportivi adevarati, pt. a putea face anumite diferente. Felicitari Total Baschet pt. astfel de articole!

    cu 11 ani în urmă (28.02.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Costin Marinescu :

    @mamicuta ta
    Ban IP

    cu 11 ani în urmă (01.03.2013) Raspunde
  • nameless :

    blabla
    Spuneti toti de comportamentul acestui baiat, nu spun ca nu a fost de rau augur, dar ce faceti voi aici mi se pare lafel de juvenil, comentati, multi in necunostiinta de cauza, niste fapte savarsite de o persoana, ca la usa cortului. Cand voi o sa fiti perfecti, atunci sa incepeti sa aruncati cu acuze si injurii in dreapta si in stanga. Inca un lucru pe care nu il pot intelege, de ce sunteti asa convinsi ca toata lumea il sustine in actele sale? Spuneti de prietenii sai ca ii accepta comportamentul, stiti macar cine sunt prietenii lui? Ce face el in timpul liber? Ati vazut si voi un filmulet si va dati acum cu pararea de parca il stiti de o viata...

    cu 11 ani în urmă (01.03.2013) Raspunde
  • careless :

    destepti
    Dar voi sunteti incredibili bai :|. In primul rand, zabet s-a dezechilibrat dupa "marea" lovitura data de anton. Toata lumea zice :"vai ce a facut.acest jucator!" pe video nu se vede decat partea in care Zabet cade. In al doilea rand, de unde naiba stiti voi ca antrenorul nu i-a spus nimic? Foarte bine ca a.fost calm,doar ce voiati sa-i faca? Anton este un pivot prea.bun, doar.Emi( care a fost crescut de dinamo,nu de marele si.extraordinarul antrenor dacian) poate sa joace de.la egal la egal cu el. In al treilea rand, se vede ca nu prea ati frecventat scoala. Cum sa nu fie acest articol subiectiv? Ma rog, voi sunteti perfecti.

    cu 11 ani în urmă (05.03.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe parereamea :

    Careless
    Bine punctat referitor la Emi.Felicitari!!!

    cu 11 ani în urmă (05.03.2013) Raspunde
  • Gigica :

    Referitor la Emi
    As vrea sa precizez ca, intr-adevar, marele si extraordinarul Dan Dacian, nu l-a crescut pe Emi, dar sub nici o forma marea si extraordinara echipa Dinamo nu a facut asta. Acest jucator este produsul clubului de baschet CS Baller Bucuresti, impreuna cu alti patru: Burcea, Codreanu, Cucu si Teslovan.
    Impreuna, sunt jucatori crescuti de antrenorul Anica Daniel si au ajuns la Dinamo in urma unei colaborari esuate intre cele doua cluburi, asa ca haideti sa nu aducem niste merite celor ce nu merita. Dar...sa nu deviem de la subiect...

    cu 11 ani în urmă (06.03.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe start :

    tero
    vad ca este foarte apreciat anton ca si jucator foarte ciudat ,este un joc rudimentar cred eu si ce face in teren este doar datorita fizicului pe care il detine adica recuperare din pozitie statica ,dribling zero,aruncare zero ,detenta 20cm pe verificate ,depasirea adversarului direct prin fenta ,pivotare zero ,sunt jucatori de 1.90cm din generatia 97 cu detente bune de la 60 cm in sus cu care anton are mari probleme ,deci este de parte de emi,uta,bogdan popa,si gabi parjolescu din gen 97 pe postul de pivot ,acum referitor la caracterul acestui jucator la fel ca si jocul zero doar talie, are deja 16 ani cred ca este pierdut pt acest sport daca vrea performanta e mult prea tarziu, cei cu adevarati buni si-au luat zborul, anton ramane doar un bolovan pe teren el ca jucator

    cu 11 ani în urmă (07.03.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe parereamea :

    Gigica
    Asa cum ai spus,haide sa nu aducem niste merite celor care nu le merita.Referitor la Emi este foarte adevarat ca el a inceput baschetul la Baller dar acolo a stat o perioada foarte scurta dupa care s-a mutat la Dinamo.Deci nu putem spune despre el ca este produsul antrenorului Anica. Tot ce a invata Emi i se datoreaza in proportie de 100% antrenorului Victor David. Cat despre ceilalti 4 este adevarat ca ei au fost la Baller o perioada mai lunga decat Emi,este adevarat ca au invatat regulile de baza ale baschetului acolo dar crede-ma ca experienta o capeti jucad iar pe vremea cand ei erau acolo clubul nu avea echipe inscrise in campionatul national si ei jucau 2-3 meciuri pe an in municipal deci....despre ce vorbim?

    cu 11 ani în urmă (07.03.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe petrescu v :

    ..multi,da' prosti...
    ...sau nici o fapta buna nu ramane nepedepsita!!! Cam asa as cataloga gestul celor de la FRB!Dupa ce la inceput de martie anuntau masurile luate impotriva lui Anton (pentru cei multi , care s-au sesizat de incident..),saptamana aceasta, Anton a fost chemat la Perform '98 (ca tot e nascut in'97!!), sa se pregateasca ("prostii" nu prea aveau cum sa afle!!!).As zice ca e o recompensa, sa nu fie baiatu' stresat de sanctiune!!!Cine stie, poate in vara va intra in lotul U16(in locul unui sportiv care-si toceste acum adidasii in cantonamente, ca doar s-a mai intamplat!!!) si sa nu-si piarda "forma", care l-a consacrat, daca tot nu are voie sa joace.

    cu 11 ani în urmă (09.03.2013) Raspunde
  • Olbaolba :

    Tot timpul la fel
    Ce credeti ... Stiu tactica echipelor bucurestene.. Stau cateva saptamani apoi merg la federatie cu un mic "cadou" si gata suspendarea.. Antrenorul meu imi repeta de multe ori "acesta este un soprt de domni" Nu am observat ca baschetul romanesc o ia la vale?!? Juniori intra la loturile nationale pe "pile" nu conteaza daca unul din Cluj care poate munceste mai mult si se lupta mai mult nu ajunge acolo ci acei jucatori care au "pile". Nu pot sa zic nimic fata de anumiti antrenori ... Anul trecut in cadrul turneului final de la Targu-Jiu antrenorul de la Pitesti isi palmuia copii pe banca .. Daca nu ma insel a rupt un scaun de pe banca cu piciorul.. Federatia?!? Aa da nu face nimic, arbitri un mic cadou si cine plateste acel cadou uite invingatorii!! Mi se demonstreaza din ce in ce mai mult ca baschetul romanesc devine un joc de vanat medalii nu un sport care sa aduca spectacol si copii sa stie pentru ce lupta.. Nu se rezolva nimic cu aceste .. Distrugi copii in primi ani dupa ce faci te apuci sa iei jucatori de la alte echipe? Nu mi se pare corect. Multumesc Romania!! Asa niciodata nu o sa se redreseze ceva..!!

    cu 11 ani în urmă (10.03.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!