Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

LNBF. Două jucătoare românce pe parchet, în primul sfert, începând cu stagiunea 2017/2018

Radu Bărăian

Radu Bărăian
01.03.2017

Foto: Mircea Roșca (sportpictures.eu)

Marți dimineață, la Târgu Mureș, a avut loc cea de a doua rundă de discuții a președinților de cluburi din Liga Națională de Baschet Feminin. La ședință au luat parte Marcel Urban (președinte Univ. VG ICIM Arad), Istvan Rusz (ACS Sepsi SIC), Dragan Petricevic (Universitatea Cluj-Napoca), Andrei Moga (Olimpia CSU Brașov), Gabriel Toma (Politehnic Național Iași), Alex Stanciu (Phoenix Galați), Istvan Kiss (Sirius Târgu Mureș), Ciprian Prisăcaru (CSM Târgoviște) și Florin Mureșan (CSM Satu Mare), CST BC Alexandria fiind singura echipă neinteresată de această întrunire.

Cel mai dezbătut subiect aflat pe ordinea de zi a fost cel privind obligativitatea jucătoarelor autohtone în sezonul 2017/2018. Horia Păun a prezidat întâlnirea supunând la vot propunerile președinților de cluburi. În final s-a votat pentru continuitatea dezvoltării baschetului românesc, iar propunerea înaintată Biroului Federal și votată de cluburi este următoarea:

- O jucătoare autohtonă în permanență pe parchet, indiferent de vârstă (40 de minute)

- O jucătoare autohtonă U22 (născută 1996 sau mai tânără) în permanență pe parchet, în primul sfert al jocului(10 minute)

- Maxim 5 jucătoare străine înscrise pe foia de arbitraj de către echipele ce nu evoluează în competițiile europene. Echipele ce participă în competițiile europene au dreptul să înscrie pe foaia de arbitraj 6 jucătoare străine.

- Dintre cele 5/6 jucătoare străine, maxim 3 pot fi de origine americană (din afara spațiului European), iar celelalte 2/3 trebuie să fie de tipul Bosman, adică din Europa.

La nivel competițional s-a păstrat intenția de a avea un campionat cu 12 echipe, Universitatea Cluj-Napoca și ACS Sepsi SIC exprimându-și dorința de a evolua în competițiile europene.

Vom reveni cu procesul verbal al ședinței, redactat de către Federația Română de Baschet.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe mj23ky :

    Gherlan
    Gherlanii iar au umblat la cutiuta cu jucarii....pentru cunoscatori

    cu 7 ani în urmă (02.03.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!