Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

LNBF – Etapa 8 – MVP: Kristina Higgins

Andreea Vlase

Andreea Vlase
04.12.2018

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe s-a impus la Brașov cu 84-71 după un început mai slab, cu gazdele conducând la 14 puncte. Alb-verzile au jucat cu Olimpia CSU după ce la mijlocul săptămânii au avut parte de o deplasare foarte lungă, în Rusia. Kristina Higgins a reușit un nou double-double pentru campioană și a fost cea mai eficientă jucătoare a rundei a 8-a.

Kristina Higgins a încheiat partida cu 26 de puncte în 29:40 minute, după ce a marcat 13 aruncări de două puncte din 16 încercate (81%). După două puncte în primul sfert, pivotul a marcat 16 din cele 26 de puncte ale covăsnencelor în sfertul secund, când au preluat controlul partidei, iar în a treia perioadă de joc a contribuit cu alte 8 puncte. A reușit al 6-lea double-double în 8 partide din grupa valorică A, cu 14 recuperări (3 ofensive/11 defensive). A mai avut un assist, 3 greșeli personale, 4 faulturi scoase și 3 mingi pierdute, pentru +35 indice al eficienței. Cu pivotul în teren, alb-verzile au avut +12 pe tabelă. Pentru această evoluție în fața unei echipe care a dat o replică mult mai bună acasă față de precedenta partidă, Higgins este din nou MVP-ul rundei.

Brittany Denson, de la CSM Satu Mare, a fost în double-double pe terenul ultimei clasate, fără victorie, „U” Cluj. Denson a încheiat partida cu 18 puncte (9/18 la șuturile din acțiune, 0/1 la libere) și 16 recuperări (4/12). A mai avut 5 assist-uri, 3 turnovers, 2 intercepții și 2 capace în 33:41 minute, +30 eficiență.

De la formațiile învingătoare s-au mai remarcat: sătmărencele Promise Amukamara (16 puncte, 4 recuperări, 9 assist-uri, 5 intercepții, +27 eficiență), Andra Mandache (21 de puncte, 4 recuperări, +23 eficiență), Ancuța Stoenescu (18 puncte pentru CSM Târgoviște la succesul cu FCC ICIM Arad, plus 7 recuperări, 4 pase decisive și 5 intercepții, +20 eff) și Ioana Ghizilă (14 puncte, 8 pase decisive, +20 eff pentru Sepsi).

Pentru echipele învinse au reușit prestații foarte bune: brașovencele Biljana Pesovic (25 de puncte, 7 recuperări, 5 pase decisive, +32 eficiență) și Carla Bartee (21 de puncte, 13 recuperări, +20 eff) și arădeanca Brankica Hadzovic (cu 26 de puncte, 3 recuperări, 3 assist-uri, +12 eff).

Performerele etapei a 8-a din grupa valorică A:

-Puncte: Brankica Hadzovic (FCC ICIM Arad), Kristina Higgins (ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe) 26

-Recuperări: Leeza Burdgess (FCC ICIM Arad) 17

-Pase decisive: Promise Amukamara (CSM Satu Mare) 9

-Intercepții: Promise Amukamara (CSM Satu Mare), Ancuța Stoenescu (CSM Târgoviște) 5

-Capace: A'Lexus Harrison (FCC ICIM Arad) 3

-Eficiență: Kristina Higgins (ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe) +35

Performerele etapei a 10-a din grupa valorică B:

-Puncte: Kayla Mobley (ACS KSE Târgu Secuiesc) 37

-Recuperări: Raluca Matei (Rapid București) 16

-Pase decisive: Florina Stănici (Diaconu) (Rapid București), Jelena Jovanovic (Phoenix Știința Constanța) 6

-Capace: Anisia Croitoru (CSU CSM Oradea) 3

-Eficiență: Kayla Mobley (ACS KSE Târgu Secuiesc) +29

*foto: Miska Brigitta / Sepsi-SIC facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!