Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

LNBF - S-a încheiat lupta pentru locurile 5-14. CSU Oradea şi SCM "U" Craiova au retrogradat

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
29.03.2015

CSU Olimpia Braşov a "sărit" trei locuri în clasament, clasându-se pe poziţia a 5-a la finele sezonului

Ediţia 2014/2015 a Ligii Naţionale de Baschet Feminin s-a încheiat în această dupămasă pentru majoritatea echipelor angrenate în primul eşalon valoric. La Sfântu Gheorghe (turneul 5-8) respectiv la Arena de Baschet din Bucureşti (turneul 11-14) au avut loc ultimele confruntări pentru stabilirea ierarhiei finale în clasament. Olimpia CSU Braşov a fost principala performeră a finalului de sezon în timp ce la polul opus s-au aflat grupările SCM "U" Craiova şi CSU Oradea. Conform regulamentului oficial, cluburile clasate pe ultimele două poziţii au retrogradat în eşalonul secund.

În ceea ce priveşte lupta pentru poziţia 9, Universitatea Cluj-Napoca are de îndeplinit o formalitate împotriva unei grupări care a renunţat la toate sportivele străine după ce s-a salvat de la retrogradare.

Turneul 5-8 - Sfântu Gheorghe

Fetele pregătite de Dan Calancea au izbutit două victorii la mustaţă în faţa echipelor din Alexandria, 79-76, şi BCM Danzio Timişoara, scor 75-71. Graţie acestor rezultate, Olimpia Braşov avea asigurat locul 5 chiar înaintea ultimului joc în compania Phoenix Galaţi. Lipsa mizei i-a permis tehnicianului braşovean să o menajeze pe Brittany Jones şi să ofere mai multe minute sportivelor tinere, conturându-se astfel o victorie lejeră a formaţiei de la malul Dunării, scor 98-77. Astfel CSU încheie stagiunea pe poziţia a 5-a, cu toate că la finele sezonului regulat se aflau pe locul 8.

CST Alexandria a câştigat într-un mod categoric derby-ul pentru poziţia a 6-a, 69-43 cu BCM Danzio Timişoara, în timp ce Phoenix Galaţi a încheiat turneul pe ultima poziţie, victoria de duminică contând doar pentru palmares.

Turneul 11-14 - Bucureşti

Sistemul unic de desfăşurare al playout-ului a permis echipei cu o singură victore în tot sezonul regulat să evite retrogradarea. Pe teren neutru, Rapid Bucureşti a dispus de CSU Oradea şi SCM "U" Craiova şi a încheiat ediţia 2014-2015 LNBF pe locul 12. Favorita barajului, CSM Satu Mare nu a avut emoţii în a-şi adjudeca toate duelurile şi a încheia un sezon modest pe poziţia a 11-a. 

Conform regulamentului oficial, CSU Oradea şi SCM "U" Craiova au retrogradat în eşalonul secund, de unde, la prima vedere, nu doreşte nicio formaţie participantă să promoveze. Rămâne de văzut dacă cele două formaţii vor avea drept de participare, stagiunea următoare, în LNBF, se vor desfiinţa sau vor lua parte în întrecerea din Liga 1. 

În momentul de faţă clasamentul final al LNBF se prezintă în felul următor, cu menţiunea că în desfăşurare sunt jocurile pentru stabilirea locurilor 1-4 şi 9-10.

1. 
2.
3.
4.
5. CSU Olimpia Braşov
6. CST Alexandria
7. BCM Danzio Timişoara
8. Phoenix Galaţi
9. Universitatea Cluj/CS Nova Vita (1-0 pentru Cluj) 
10 Universitatea Cluj/CS Nova Vita
11. CSM Satu Mare
12. Rapid Bucureşti
13. CSU Oradea
14. SCM "U" Craiova 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!