Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

LNBM All-Star Game: Bobe Nicolescu a fost MVP-ul partidei. Echipa Nordului s-a impus la 3 puncte

David Istrate, Eduard Popa

David Istrate, Eduard Popa
14.02.2018

bobe nicolescu mvp lnbm all star game

Miercuri seara, după 4 zile intense de competiție în Final Eight-ul Cupei României, cei mai buni sportivi ai campionatului s-au duelat la Sfântu-Gheorghe într-un meci în care s-au marcat 247 de puncte. Nordul s-a impus cu 125-122 în fața Sudului, iar scorul pe sferturi a fost: 30-35, 33-34, 31-26, 31-27. 

Echipa Nordului, condusă de Cristian Achim și de Mihai Silvășan, i-a avut în componența sa pe Nandor Kuti, Bogdan Niculescu, Giordan Watson, Adrian Diaz, Zeljko Sakic în primul 5, în timp ce rezervele au fost Andrei Mandache, Ousmane Barro, Goran Gajovic, Rolland Török, Muhammed Pasalic, Mladen Jeremic și Lasan Kromah.

De partea cealaltă, Hristu Șapera și Dan Fleșeriu i-au introdus în teren pe Porter Troupe, Cătălin Baciu, Dragan Zekovic, Tyler Laser și Monyea Pratt, iar pe parcursul confruntării au mai intrat Radu Paliciuc, Mirel Dragoste, Georges Darwiche, Goran Martinic, Ivan Siriscevic, Andriy Agafonov, Lawrence Kinnard II.

Duelul dintre Nord și Sud a avut un început timid, ritmul jocului fiind destul de lent. Cu toate acestea, echipele au înscris aproape la fiecare fază. Sakic a deschis lista marcatorilor cu un coș de 3, însă Baciu a răspuns imediat la celălalt panou. Cu toate că jucătorii antrenați de Achim și Silvășan au avut fazele mai spectaculoase, adversarii au reușit să se mențină la conducere și după primul sfert conduceau cu 35-30.

La prima pauză a avut loc tradiționalul concurs de 3 puncte la care au participat Mladen Jeremic (BC SCM Timișoara), Porter Troupe (BCM U Pitești), Muhammed Pasalic (CSM CSU Oradea) și Dragan Zekovic (CSM Steaua Eximbank București). Jeremic a reușit 15 coșuri din 25 de aruncări la fel ca Dragan Zekovic, în timp ce Porter Troupe a marcat doar 13. Însă câștigătorul întrecerii a fost extrema orădenilor, Muhammed Pasalic care a transformat 17 aruncări pentru un procentaj de 68%.

În actul secund, jucătorii au început să ridice nivelul jocului și Gajovic, Diaz, Nicolescu sau Agafonov au impresionat prin alley-oop-urile senzaționale. De asemenea, cele două echipe au continuat să arunce bine de la distanță și până la pauză scorul a devenit 69-63 pentru trupa din Sud.

A urmat mult așteptatul slam-dunk contest care a avut trei participanți din Nord, Adrian Diaz, Bogdan Niculescu și Goran Gajovic și un invitat special, Camil Berculescu, tânărul lui U-BT Cluj-Napoca. Toți jucători au marcat spectaculos, însă în etapa finală s-au calificat Goran Gajovic și Camil Berculescu. Aici, deși extrema Oradei a încercat să se țină aproape de adversarul său, Berculescu a reușit să câștige concursul de slam-dunk. Aruncarea care i-a adus victoria a fost un dunk peste Andrei Mandache, care în acest timp făcea un live pe contul său de Instagram.

După reluarea jocului, Kuti și Nicolescu au făcut un duo excepțional prin care au reușit să își aducă echipa în avantaj, marcând 13 puncte în 2 minute. Echipa din Nord a menținut avantajul până aproape de finalul sfertului, însă în cele din urmă adversarii s-au aflat în avantaj și înainte de ultima pauză.

Între timp, în arena din Sfântu-Gheorghe a fost organizat un nou concurs inedit. S-au alcătuit 4 echipe din care făceau parte câte un junior de pe plan local, câte un jucător și câte un antrenor. Astfel cele 4 grupuri au fost: Cristian Achim și Bogdan Nicolescu, Dan Fleșeriu și Mirel Dragoste, Mihai Silvășan și Nandor Kuti și Hristu Șapera împreună cu Georges Darwiche. Regulamentul era următorul: juniorul avea trei aruncări de lângă coș, jucătorul trei aruncări de la distanță și antrenorul trei lovituri de la linia de pedeapsă. În cele din urmă, câștigătoare a fost echipa din care au făcut parte Georges Darwiche și Hristu Șapera. Antrenorul lui BCM U Pitești a marcat toate cele trei libere și astfel a adus victoria echipei sale.

În secvența decisivă, sportivii au început să se apere mai intens, dar cu toate acestea jocul nu a fost lipsit de faze spectaculoase. Niculescu a finalizat numeroase alley-oop-uri, în timp ce la panoul celălalt, adversarii au fost preciși de la distanță. Scorul a fost strâns până pe final însă în cele din urmă Nordul s-a impus la o diferență de 3 puncte, 125-122.

Cel mai bun marcator al partidei a fost Bogdan Nicolescu, tânărul orădenilor reușind 29 de puncte la care a adăugat 5 recuperări, 4 pase decisive și o intercepție. Din echipa sa încă 4 jucători au mai marcat peste 10 puncte: Adrian Diaz (28 de puncte, 4 recuperări, 5 pase decisive, 2 intercepții, un capac), Goran Gajovic (20 de puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive, 2 intercepții), Nandor Kuti (18 puncte, 4 recuperări, 7 pase decisive, o intercepție) și Rolland Török (15 puncte, 7 recuperări).

De partea cealaltă s-au remarcat Mirel Dragoste (27 de puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive), Tyler Laser (19 puncte, 9 recuperări, 9 pase decisive, 2 intercepții), Dragan Zekovic (15 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive), Ivan Siriscevic (13 puncte, 10 recuperări, 4 pase decisive), Cătălin Baciu (12 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții) și Andriy Afagonov (10 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive).

Acest meci a fost presărat cu numeroase faze spectaculoase, precum alley-oop-uri pe panou, driblinguri la care mingea a trecut printre picioarele adversarului sau coșuri de 3 din poziții dificile. De asemenea, au fost și câteva momente amuzante, care au stârnit amuzamentul suporterilor prezenți la acest spectacol.

Însă una peste alta, cel mai important aspect al acestei partide a fost fair-play-ul care a dominat atmosfera. Jucătorii Clujului și ai Oradei care cu o zi înainte și-au disputat finala Cupei au jucat împreună în echipa Nordului, în timp ce Silvășan și Achim au fost nevoiți să ia deciziile împreună. Mai mult, s-a putut observa multă dispoziție și respect între sportivi, antrenori și fani, toate contribuind la succesul acestui eveniment.

5 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    ASG
    Cea mai slaba organizare din ultimii ani. Nu se compara cu ASG de l Sibiu, Oradea, Cluj, Craiova sau chiar de la Sala Dinamo. Nicio lumina, nimic. Jucatorii obositi... noroc cu spectacolul lui Kuti si Nicolescu si foamea de puncte a lui Dragoste. Berculescu spectaculos.

    cu 6 ani în urmă (14.02.2018)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      !
      De departe cel mai slab ASG de cand urmaresc acest sport la noi in tara, din toate punctele de vedere.

      cu 6 ani în urmă (14.02.2018)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Serios... a fost trist
      Daca ne adunam noi userii de pe total baschet la cat de pasionați suntem unii făceam noi asg mai bun

      cu 6 ani în urmă (15.02.2018)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      ASG
      La noi ieşea si cu bătaie😉

      cu 6 ani în urmă (15.02.2018)
    Raspunde
  • CSM Târgu Mureș Mordred :

    de ce?
    nu inteleg de ce s-a organizat All Star Game intr-un oras unde baschetul masculin e inexistent?daca echipele masculine din campionat nu vroiau sau nu aveau bani sa-l organizeze de ce s-a mai facut?decat sa faci un cacat mai bine nu faci nimic...sincer se pare ca baschetul in Romania in loc sa creasca calitativ si economic ca in alte tari din EU, la noi e mai slab si mai slab in fiecare an, nu sunt bani, echipe cu datorii uriase, echipe desfiintate de pe o zi pe alta, sali miserabile, cluburi de copii finantate de parinti etc.trist, trist foarte trist...

    cu 6 ani în urmă (15.02.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!