Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

LNBM – Cei mai buni pasatori ai sezonului 2013/2014

Marius Petri

Marius Petri
15.06.2014

  

CSU Asesoft Ploiești s-a încununat din nou cu laurii de campioană la finalul sezonului 2013/2014 al Ligii Naționale de Baschet Masculin, însă baschetbaliștii prahoveni nu au încheiat stagiunea pe primele locuri și la capitolele individuale. Zlatko Jovanovic, căpitanul celor de la BC Timișoara, și Will Franklin, fundașul de la CSM Oradea, au fost cei mai buni baschetbaliști ai acestui sezon din punctul de vedere al paselor decisive distribuite.

Deși BC Timișoara nu a reușit calificarea în postsezon, Zlatko Jovanovic a reușit să se mențină pe primul loc în topul mediilor paselor decisive și după încheierea play-off-ului. Conducătorul de joc bosniac a acumulat o medie de 5.7 assist-uri în cele 25 de meciuri disputate, fiind urmat de Miljan Pavkovic (Steaua CSM), cu o medie de 5.6 în 16 meciuri și Giordan Lee Watson (Energia Rovinari), care a înregistrat o medie de 5.5 pase decisive în 29 de partide.

Clasamentul jucătorilor cu cele mai bune 10 medii ale paselor decisive în campionat:

În ceea ce privește numărul total de assist-uri, cel mai bun pasator al campionatului a fost Will Franklin. Acesta a distribuit 172 de pase decisive în 36 de jocuri, fiind urmat la mare distanță de Giordan Lee Watson (Energia Rovinari), cu un total de 159 în 29 de meciuri și Branko Cuic (U-BT Mobitelco Cluj), care a acumulat 155 de assist-uri în 38 de partide.

Clasamentul celor mai buni 10 pasatori din Liga Națională de Baschet Masculin:

De remarcat este faptul că topul paselor decisive este dominat de jucători de la CSM Oradea, CSU Asesoft Ploiești și U-BT Mobitelco Cluj, fiecare cu câte doi baschetbaliști prezenți în primii 10 ai acestui clasament. De asemenea, un alt fapt interesant este clasarea lui Zlatko Jovanovic în topul de mai sus, bosniacul fiind singurul jucător din primii 10 care nu a evoluat în play-off.

De notat este și prezența unui singur bachetbalist român în cele două topuri, Emilian Olteanu de la Farul Constanța având o medie de 4.5 pase decisive în cele 15 partide disputate în această stagiune. Un alt detaliu interesant este faptul că primii doi marcatori ai campionatului, Franklin și Watson, au distribut împreună mai multe pase decisive decât toată echipa Farului Constanța.

*foto: Rolland Foto

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!