Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

LNBM - Etapa 20 - MVP: Kyndall Dykes

Radu Bărăian

Radu Bărăian
23.02.2015

BC Mureș Târgu Mureș a devenit prima echipă din campionat care a izbutit să treacă în acest sezon în ambele confruntări de CSU Asesoft Ploiești. Ardelenii au dispus pe teren propriu de campioni cu scorul de 79-74, într-un meci în care americanul gazdelor, Kyndall Dykes, a avut o prestație remarcabilă. În urma evoluției de vineri, Dykes a fost desemnat de TotalBaschet drept MVP-ul etapei cu numărul 20 din Liga Națională de Baschet Masculin. 

Antrenorul Prakuraitis l-a trimis pe Dykes în teren încă din prima secundă a întâlnirii, iar până la final sportivul a totalizat aproape 35 de minute petrecute pe suprafața de joc. În tot acest timp, Kyndall a marcat nu mai puțin de 27 de puncte, fiind cel mai bun marcator al partidei. Cele 27 de puncte au venit în urma unor procentaje de 80% (12/15) din interiorul semicercului, 0% (0/1) de la mare distanță, respectiv 75% (3/4) din dreptul liniei de fault. De asemenea, extrema originară din Statele Unite a mai contribuit cu 4 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții, dar și 3 mingi pierdute, totul pentru un indice la eficiență de 28 de unități. 

Decizia de a-l desemna pe Kyndall Dykes nu a fost deloc una ușoară, având în vedere faptul că, cel puțin Louis Darby de la Energia Târgu Jiu a avut la rândul său o prestație de excepție în duelul cu Oradea. Totuși, dacă luăm fiecare meci în parte, Mureș vs. Asesoft, respectiv Energia vs. Oradea, putem spune că primul a fost mult mai echilibrat, iar Dykes a avut de înfruntat baschetbaliști mai valoroși decât jucătorii cu care s-a duelat Darby. Totodată, jucătorul Energiei a primit un ajutor semnificativ de la coechipierii săi, cel puțin din punct de vedere al celor doi pivoți plus fundașul Giordan Watson, în timp ce Dykes a tras de mai multe ori echipa după el, luând decizii foarte importante în momente cheie ale jocului. Așadar, cel mai bun jucător al rundei în opinia site-ului nostru este Kyndall Dykes, dar Louis Darby merită la rândul său toate laudele. 

Performerii etapei:

-Puncte: Aliaksandr Pustahvar (Gaz Metan Mediaș) - 33

-Recuperări: Christopher Lee (CSU Atlassib Sibiu) - 19

-Pase decisive: Aliaksandr Pustahvar (Gaz Metan Mediaș), Gediminas Navickas (Gaz Metan Mediaș) - 8

-Intercepții: Jonte Flowers (CSU Asesoft Ploiești) - 5

-Capace: Wilburn Amis IV (Steaua CSM EximBank) - 5

-Eficiență: Aliaksandr Pustahvar (Gaz Metan Mediaș) 43

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.ro)

12 comentarii la aceasta stire:
  • YMCA alin67 :

    jucatori mai valorosi
    Meciul de la Tg-Jiu nu a mai fost echilibrat pe final,tocmai datorita prestatiei de exceptie a lui Darby. Cat despre jucatorii mai valorosi din tabara Asesoftului, probabil te refereai la cei care tocmai au plecat (cu doar doua exceptii care in acest meci au jucat slab). Muresul a intalnit o echipa fara niciun pivot,cu un singur om peste doi metri (doi,cu Negoitescu),care a jucat in patru oameni si la care Flowers si Pelekanos au facut jumatate din recuperarile echipei. In plus Darby nu a avut nicio posesie pierduta,a avut o eficienta superioara cu 5 unitati, si +20 la +/-,fata de doar +2! Cu alte cuvinte,nu a lipsit mult ca echipa Muresului sa fie mai slaba ca cea a oaspetilor in timpul in care Dykes a fost in teren.

    cu 9 ani în urmă (23.02.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Daca ar fi cum spui tu atunci MVP ar fi trebuit sa fie Barnette, fara capacul lui minune am fi pierdut mecciul garantat!

      cu 9 ani în urmă (24.02.2015)
    • YMCA alin67:

      comentarii
      N-am obiceiul sa scriu pe langa subiect.Nici nu intru in polemici inutile pentru ca stiu ca fiecare a avut vacantele pentru care a muncit,si daca au fost putine iti dai seama repede.Revenind la Barnette,acesta a avut 15 puncte,20 eficienta si -4!!! la +/-. Nu mai vorbim de conditiile si lotul echipei contra careia a jucat. Nu vad cum poate fi considerat MVP un jucator in astfel de conditii,dar daca voi il vreti,treaba voastra.

      cu 9 ani în urmă (24.02.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      UBT
      N-ai inteles nimic......

      cu 9 ani în urmă (24.02.2015)
    • YMCA alin67:

      posibil
      Desi pe vremea cand am facut eu scoala,daca elevii nu intelegeau,principalul vinovat era considerat profesorul, imi fac mea culpa si recunosc ca nu ma pot ridica la nivelul tau. Din acest motiv,dar mai ales pentru ca de foarte multe ori nu am nimic de transmis,spre deosebire de tine,care debordezi de comentarii inteligente si dovedesti profunda intelegere a acestui sport (si nu numai),sunt nevoit sa "ma retrag". Voi continua insa sa te admir. Spor la treaba.

      cu 9 ani în urmă (24.02.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Asa cum am spus, postezi doar ca sa areti ca esti prezent! Si in continuare esti pe langa ce am scris eu! In fine, poate ca am pretentii cam mari de la tine si ar trebui sa cobor standardele si sa ma exprim mai simplu! Cu posturile mele nu am cautat nici sa te insult si nici sa iti arat ca esti prost, in schimb tu te-ai agitat repede repede nu cumva sa ratezi o posibila cearta, cu mine titi-ai gresit musteriul, nu am chef de ceartă, sunt altele mai bune de facut pe lumea asta!

      cu 9 ani în urmă (24.02.2015)
    Raspunde
  • YMCA alin67 :

    nulti
    N-au nimic de scris dar dau dislike. Dar,precum spunea Lapusneanu,sunt multi....si uniti.

    cu 9 ani în urmă (23.02.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Tu de foarte multe ori scri dar nu ai nimic de spus asa ca nu te mira ca esti gratulat de atatea ori cu minus, iar daca scrii doar pentru statistica......

      cu 9 ani în urmă (24.02.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      corectie: * tu scrii!

      cu 9 ani în urmă (24.02.2015)
    Raspunde
  • tzontzolino :

    Barnette
    Personal cred că Barnette a fost cel mai bun om al etapei! Cel mai bun in meciul contra Steaua plus capacul de la final! E mai ușor să marchezi un coș pe final decât să pui un capac care la ce arbitrii avem îți dă un fault ce te poate costa meciul!

    cu 9 ani în urmă (24.02.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      UBT
      Deacord cu tine!

      cu 9 ani în urmă (24.02.2015)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești Antonio18 :

    meci
    Sper sa iasa Barnette MVP in meciul cu BC Timisoara si la Mures, in rest nu prea.

    cu 9 ani în urmă (24.02.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!