Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

LNBM - Etapa 24 - Vujadin Subotic

Eduard Popa

Eduard Popa
18.03.2015

Etapa a XXIV-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin a propus mai multe meciuri echilibrate între echipele ce se află în acest moment pe locuri de play-off. Energia Târgu-Jiu (locul 6) a învins pe teren propriu U BT Cluj (locul 3) cu 78-66, campioana en-titre și liderul LNBM Asesoft Ploiești a dispus pe teren propriu de Baschet Club Timișoara (locul 7), scor 71-67, iar Gaz Metan Mediaș a ieșit aproape complet din cursa pentru play-off după înfrângerea pe teren propriu, scor 78-65, în fața locului 2 din LNBM, Steaua București. 

Cu toate acestea MVP-ul etapei vine de la meciul dintre alte două echipe de playoff din LNBM, CSM-U Oradea și BCM-U Pitești. Orădenii și-au asigurat un loc de playoff după ce au câștigat meciul de pe teren propriu cu scorul de 104-97. Iar cel mai bun jucător al bihorenilor, Vujadin Subotic, a fost ales de redacția noastră drept MVP-ul etapei cu nr 24 a Ligii. Sârbul a avut o prestație foarte bună, încununată cu un indice de eficiență de +30. A fost foarte precis la aruncări, cu 5/7 (71%) la aruncările de la 2 pct, 3/5 (60%) la aruncările de la 3 pct și 6/6 (100%) la aruncările libere, acumulând astfel 25 de pct. De asemenea, Subotic și-a completat linia statistică cu 5 recuperări, 3 pase decisive și o intercepție. 

Vujadin Subotic

Subotic are în acest sezon medii de 13,4 pct pe meci, 4,4 recuperări și 2 pase decisive, cu procentaje de 56,5% de la 2 pct, 37% de la 3 pct și 84,6% la nivelul liniei de fault. 

Printre candidații pentru titlul de MVP al etapei a fost chiar colegul lui Subotic de la Oradea, Daniel Dillon, care a reușit 16 pct, 12 pase decisive și 6 recuperări, pentru un indice de eficiență de +29. Totodată, dacă Piteștiul ar fi fost învingător, atunci Ronald Ross ar fi fost principalul candidat pentru MVP-ul etapei, ținând cont că jucătorul argeșenilor a reușit 29 de pct, 7 pase decisive, 5 recuperări și 3 intercepții, pentru un indice de +33 la eficiență.  

Alte mențiuni sunt Titus Nicoară, care a reușit un double double cu 25 de pct și 10 recuperări în victoria Stelei de la Mediaș, iar Jonte Flowers a reușit un meci complet pentru Asesoft, cu 14 pct, 14 recuperări, 5 pase decisive și 3 intercepții. 

Performerii etapei cu nr. 24 în LNBM:

Puncte: Ronald Ross (BCM-U Pitești) - 29 

Recuperări: Marko Djurkovic (Gaz Metan Mediaș) - 20 (11 recuperări ofensive) 

Pase decisive: Daniel Dillon (CSM-U Oradea) - 12

Intercepții: Kendall Dykes (BC Mureș Târgu Mureș) - 5

Capace: Ivan Ivanovic, Laszlo Lazar, Ousmane Barro (toți trei BC Mureș), Santa Szabolcs (SCM Universitatea Craiova) - 2 

Eficiență: Ronald Ross - +33

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!