Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

LNBM - Etapa III - MVP: Vaidotas Peciukas

Radu Bărăian

Radu Bărăian
19.10.2015

Gaz Metan Mediaș a bifat primul succes stagional chiar pe terenul Energiei Târgu Jiu, una dintre favoritele la primele poziții în acest sezon, scor final 75-68. Medieșenii Vaidotas Peciukas și Aliaksandr Pustahvar au dus greul pentru Gaz Metan la Târgu Jiu, ambii reușind prestații solide. Mai mult de atât, în urma evoluției de pe teren de vineri seara, lituanianul Vaidotas Peciukas a fost desemnat de TotalBaschet drept MVP-ul rundei cu numărul 3 din LNBM

Peciukas a fost titular în disputa cu Energia, iar antrenorul Mihai Popa l-a folosit pe jucător preț de 31 de minute, timp în care acesta din urmă și-a trecut în cont 24 de puncte, 2 recuperări, o pasă decisivă, fără minge pierdută, totul pentru un indice la eficiență de 20 de unități. Din punct de vedere al procentajelor, Vaidotas a terminat confruntarea cu 63% (5/8) din interiorul semicercului, 60% (3/5) de la mare distanță, respectiv 71% (5/7) din dreptul liniei de fault. 

Pe parcursul etapei cu numărul 3 mai mulți jucători au meritat titlul de MVP, chiar și colegul lui Peciukas, Aliaksandr Pustahvar, sau Bogdan Țibârnă de la Oradea, Filip Adamovic de la U-BT Cluj sau Ronald Ross de la BCM U Pitești. Totuși, victoria unei echipe de calibrul celor de la Gaz Metan Mediaș în fieful echipei care în sezonul precedent a terminat pe 3 în LNBM și FIBA EuroChallenge, îl propulsează pe Vaidotas Peciukas în postura de cel mai bun jucător al rundei. 

În primele două etape, titlul de MVP s-a dus spre Bozo Djurasovic de la Craiova, respectiv Karolis Babkauskas de la Dinamo București. 

Performerii rundei cu numărul 3 din Liga Națională de Baschet Feminin:

Puncte - Goran Martinic (BC Mureș Târgu Mureș) - 25

Recuperări - Callistus Eziukwu (CS Energia Târgu Jiu) - 16

Pase decisive - Gediminas Navickas (CS Gaz Metan Mediaș) - 8

Intercepții - Mihai Paul (Steaua CSM EximBank București) - 4

Capace - Will Amis (Steaua CSM EximBank București) - 5

Eficiență - Goran Martinic (BC Mureș Târgu Mureș) - 30 

*Foto: csgazmetan.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!