Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

LNBM MVP – etapa 8, Grupa Roșie: Cristian Achim

Eduard Popa

Eduard Popa
25.03.2019

cristi achim mvp

Etapa a opta a Ligii Naționale de Baschet Masculin, Grupa Roșie, a rezervat trei dueluri interesante: U-BT Cluj – SCM Timișoara, scor 95-86, CSU Sibiu – CSM CSU Oradea 70-72 și BCM U Pitești – SCM U Craiova, scor 83-80.

Din partea echipelor câștigătoare, cea mai bună performanță individuală a aparținut lui Nikola Markovic cu numai 13 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive și +22 la eficiență. De asemenea, victoria bihorenilor a fost cea mai importantă din această rundă. Astfel, am decis să acordăm distincția de MVP-ul etapei antrenorului lui CSM CSU Oradea, Cristian Achim.

Oradea a reușit să adminstreze prima înfrângere pe teren propriu a celor de la Sibiu în acest sezon iar cinci dintre elevii lui Achim au marcat între 11 și 13 puncte: Markovic, Giordan Watson, Kris Richard, Arturas Valeika și TJ Carter.

La sfârșitul meciului, Achim a oferit și o declarație foarte fair play la adresa fanilor sibieni:

„A fost un meci foarte frumos. Zic eu, un baschet de calitate. În mare parte am reușit să facem ne-am propus. Evident, am făcut și foarte multe greșeli, însă poate este normal. Îmi pare totuși rău de diferența pierdută mult prea ușor. Am avut multe neatenții în atac și o neatenție îmensă în ultimele secunde, ceea ce pentru noi nu este acceptabil. Una peste alta, a fost un meci frumos, într-o atmosferă excepțională. Eu m-am bucurat să fiu aici. Este un vis să joci în săli cum sunt cele de la Sibiu, Cluj sau Pitești. Este ceva foarte frumos și doresc ca lumea să se bucure de aceste chestii. Până la urma este o întrecere sportivă.”

După această rundă, CSM CSU Oradea și-a asigurat locul trei în clasamentul Ligii Naționale de Baschet Masculin, cu 14 victorii și 8 înfrângeri.

*foto: Robi Boros

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!