Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

La Pitești s-a disputat cel mai lung sfert "regulamentar" din istoria baschetului românesc: 13 minute și 32 de secunde

Eduard Popa

Eduard Popa
06.01.2019

În perioada 2-5 august 2007, la Sala Transilvania din Sibiu, membrii Asociației "Al 6-lea jucător" au stabilit un record mondial pentru cel mai lung meci de baschet, cu durata a 80 de ore. Recordul a fost omologat de către organizația britanică World Records Academy.

Începutul anului 2019 pare să concretizeze un nou record mondial consemnat într-un meci de baschet desfășurat pe teritoriul României. Aparent, timpul regulamentar al partidei din această seară dintre BCM "U" Pitești și SCM "U" Craiova a fost de 43 de minute și 32 de secunde, cu 3 minute 32 de secunde peste durata normală a unui meci de baschet.

Conform înregistării jocului transmis în direct pe postul Digi Sport, sfertul al 3-lea a durat 13 minute și 32 de secunde, aspect ce ar însemna un record absolut în baschetul mondial. La scorul de 53-49 pentru Pitești, tabela oficială a sălii din Trivale a indicat 3 minute și 14 secunde. Câteva secunde mai târziu, ceasul a fost "mutat" la 6 minute și 48 de secunde (foto jos). Banca tehnică a Craiovei a sesizat anormalitatea, însă oficialii partidei au decis să continue meciul de la 6 minute și 48 de secunde rămase de disputat din sfertul al 3-lea.


Practic sfertul al 3-lea, încheiat cu scorul de 39-34 pentru gazde, a durat mai mult decât un sfert regulamentar din NBA, unde Steph Curry și compania pot petrece maximum 12 minute pe parchet.

Rămâne de văzut care va fi reacția celor două cluburi și dacă Federația Română de Baschet va omologa rezultatul de pe teren și implicit va omologa și recordul pentru cel mai lung sfert din cadrul unu meci, desfășurat fără reprize de prelungiri, din istoria baschetului românesc.

Vom reveni cu detalii!

16 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Buuun
    No acum chiar sunt curios ce se va întâmpla...

    cu 5 ani în urmă (07.01.2019)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      in mod normal
      decizia de a seta time-ul la 6 minute trebuia luata pe baza a ceva ! Acel ceva putea fi foaia de arbitraj care indica clar cind s-a inscris. Acum sunt mai multe variante, stie cineva ca nu s-a intimplat nimic pe teren timp de 3 minute ? Probabil sa fi fost o atingere intimplatoare a cronometrului. Cei care au urmarit transmisia la TV au sesizat ceva ? Am crticat arbitri si in continuare sustin ca avem cea mai slaba generatie de arbitri, dar chiar sa iei o decizie doar pe impresii, nu cred. Sau mai stii ? Ramin la parerea ca a fost doar o greseala neintentionata la timer.

      cu 5 ani în urmă (07.01.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      ...
      Pe foaia de arbitraj nu se indica minutul marcării cosului. Se trage o linie diagonală in cadrul chenarului corespunzător numărului de puncte marcat de o echipă sau un punct pentru libere plus nr de pe echipament al marcatorului. Iar dacă e de 3 puncte se incercuieste marcatorul. Se poate verifica aproximativ dupa statistica, acolo se vede si dacă s-a derulat timerul. Cel mai relevant e din aplicația statisticianului, acolo este depunctat serios un statistician care a modificat timpul. Însă la contul personal al statisricianului are acces doar el si, cel mult, adminul.

      cu 5 ani în urmă (07.01.2019)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      X-files
      Asa de curiozitate m-am uitat pe desfasurarea jocului din statistica FRB -( http://www.frbaschet.ro/campionat-masculin/liga-nationala-de-baschet/meciuri/4388515#mbt:17-400$t&0=2 ). Ceva totusi e de domeniul SF. La momentul 25 minute si 53 secunde se inscriu numaiputin de 6 puncte si o ratare. Acum nu stiu nici statistica asta cit poate fi de crezuta ! Mister TOTAL... La minutul 26;48 ( aproximativ 3:14 ramas ) scorul era 63-62, dar si mai mare surpriza la secventa 23;13 ( corespunzator aprox. 6;49 timp ramas) scorul este 40-41 ! Ce sa fie , ce sa fie...? Pina la urma doar o revizionare a inregistrarii TV va putea elucida misterul.

      cu 5 ani în urmă (07.01.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      ...
      Se vad eventualele modificări doar in aplicația specifica, în analiza celor de la Fibalivestats. In desfășurător apar doar anomalii de genul celor prezentate de tine, multe puncte marcate sau acțiuni desfasurate la acelasi minut. Sunt statistician, se mai întâmplă câteodată sa nu declansez timerul, apar câteva faze in același moment. Ceea ce poate elucida problema este inregistrarea video a jocului, in fiecare sală este un sistem de camere montat de firma agreata de FRB, cea a lui Cheregi, care înregistrează jocurile. Foarte probabil e o camera ce monitorizează o tabelă si se poate vedea cât timp s-a jucat. Asta, bineînțeles, cu acceptul FRB si al gazdei.

      cu 5 ani în urmă (07.01.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    comisar
    Caraion parca a fost. Nene, da-ti demisia! Nu ai cum sa nu iti dai seama de minutele jucate in plus. Fluierasii nu cred ca si-au dat seama.

    cu 5 ani în urmă (07.01.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Ehhh
      Toată lumea ar fi trebuit să vadă, inclusiv arbitrii. Sau în principal ei. Oricum incredibil....

      cu 5 ani în urmă (07.01.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      re
      Jucatorii si antrenorii clar nu sesizeaza astfel de gafe. Comisarul cred ca e principal vinovat, apoi arbitrii.

      cu 5 ani în urmă (07.01.2019)
    • 76ers:

      hahaaha
      acum nu mai pare ca a fost corect sfertul 3? Nu zic ca era imposibil dar scorul din sfertul 3 trebuia sa iti dea de baniut ca nu a fost ceva in regula mai ales dupa ce scorul la pauza a fost 31-36 si scorul pe sfertul 3 39-34, parerea mea este ca toata lumea are partea ei de vina de la comisari, arbitrii pana la clubul organizator. Un lucru e clar, exista filmare, tare curios sunt daca vor exista sanctiuni si care vor fi acelea.

      cu 5 ani în urmă (07.01.2019)
    • 76ers:

      ...
      Si pana la urma s-au mai vazut sitatii la nivel mai mare in care s-a luat din timpul de joc, situatie care mi se pare mult mai grava si nu au fost sanctiuni, sincer nu ma astept ca acum sa fie vreo sanctiune mai ales ca a fost vizibil pentru toata lumea timpul de joc dupa eroare. Ramane sa ne mandrim ca LNBM a depasit NBA si a stabilit un nou record de minute jucate intr-un sfert ;) good job LNBM, good job

      cu 5 ani în urmă (07.01.2019)
    • BC CSU Sibiu alexander:

      @andrac
      gata, nu mai e ok sf 3? :))

      cu 5 ani în urmă (07.01.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    :))
    ... și nu se mai termina

    cu 5 ani în urmă (07.01.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    :))
    ... si nu se mai termina

    cu 5 ani în urmă (07.01.2019) Raspunde
  • FC Argeș Pitești adu :

    Meci..
    Ce e ciudat e faptul ca pe statistica frb nu a fost niciodata scorul de 53-49.

    cu 5 ani în urmă (07.01.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      La statistică mai pot fi greșeli, este ținută independent și au fost cazuri în care ea se corectează ulterior pe baza foii sau a înregistrării meciului. Deci nu aici e problema majora...

      cu 5 ani în urmă (07.01.2019)
    Raspunde
  • CS Municipal Mediaș Fisherman :

    Greseala monumentala ...
    Asa ceva ... Sigur asta este "record mondial" in materie de greseli ... Dar cum poate fi posibil asa ceva ?Nici Oficialii (mai ales cronometrorul), nici comisarul si nici arbitrii sa nu realizeze la ce moment pe parcursul unui sfert de joc se afla (cat timp s-a scurs, cat timp a mai ramas ...) depaseste orice limita de imaginatie prin care sa poata fi justificata o astfel de eroare ... Prin urmare s-au marcat puncte, au fost acordate greseli, etc. in timp ce in mod normal era pauza dintre sferturi ... si chiar mai mult !!! La Medias arbitrii au fost varza, la Pitesti arbitrii, comisarul si oficialii, "varza murata" ... Oare si-au revenit astia din "feeria" Sarbatorilor de Iarna ?

    cu 5 ani în urmă (07.01.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!