Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Larisa Toma: „În sferturile 3 și 4 nu ne-am mai ajutat și n-am mai fost echipă în apărare”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
06.04.2019

CSM Târgoviște a pierdut cu 37-56 meciul doi al seriei de play-off cu FCC ICIM Arad, după o primă repriză reușită, dar o a doua în care a marcat doar 7 puncte. Larisa Toma a fost cea mai eficientă jucătoare de la vizitatoare, fiind la o recuperare de double-double.

Dâmbovițencele au comis foarte multe greșeli, terminând partida cu 22 de mingi pierdute, în urma cărora arădencele au marcat 19 puncte.

„Din păcate astăzi am jucat mai puțin ca o echipă sau ne-am dorit prea mult. Și, de multe ori când îți dorești prea mult, faci mai multe greșeli decât este normal. Din păcate, astăzi atât am putut și s-a văzut diferența pe tabela de marcaj. Astăzi apărarea a făcut diferența. Exact cum în primul meci ne-am apărat foarte bine, de aceea am condus aproape tot meciul și doar ghinionul că n-am băgat-o în coș în ultimele două minute, s-a întâmplat chestia asta. În acest meci, în primele două sferturi ne-am apărat bine, ne-am ajutat în apărare. Din păcate, în sferturile 3 și 4 nu ne-am mai ajutat și n-am mai fost echipă în apărare”, a declarat Larisa Toma la finalul partidei.

Aceasta crede că echipa sa poate reveni de la 0-2, cât este scorul în sfertul de play-off după meciurile jucate pe terenul echipei mai bine plasate la finalul sezonului regulat.

„Bineînțeles. Am arătat și în primul meci că orice este posibil. Din păcate astăzi a fost o zi mai neagră pentru noi, dar eu cred că o să ne revenim, avem timp aproape o săptămână. O să punem toate lucrurile la punct și sper că o să fie mai bine. Eu cred că în momentul de față stăm mult mai bine cu moralul. Într-adevăr, meciul ăsta n-a fost cel mai bun al nostru, dar am arătat acum două zile că putem să jucăm mai bine. Ținând cont că am fost foarte jos până acum, acum stăm chiar foarte bine cu moralul. Eu sunt cu moralul sus, mai sus decât mine”, a mai spus pivotul CSM-ului, care se gândește la încheierea activității de jucătoare. „Acesta este ultimul sezon de carieră baschetbalistică, ca jucătoare”.

Formația din Târgoviște a început bine faza a doua a sezonului regulat, dar are 8 înfrângeri la rând în campionat.

„Au venit înfrângerile una după alta. Am jucat cu echipe puternice și când pierzi la 40 și ceva de puncte este cam greu să te ridici. Și am avut repede alte meciuri care, din păcate, contau foarte mult și, cum am spus, moralul a fost cam la pământ”, a adăugat Larisa Toma.

Aceasta a jucat 28:23 minute pentru CSM Târgoviște în meciul doi cu FCC ICIM Arad, contribuind cu 10 puncte, 9 recuperări (2 ofensive/7 defensive), o pasă decisivă și 2 capace, cu +14 eficiență. Experimentata jucătoare are alături sub panou mai multe sportive tinere.

„Din punctul meu de vedere, tinerele ar trebui să învețe de la noi pentru dăruirea pe care o avem multe dintre jucătoarele mai experimentate și pentru ce dăm în teren, chiar dacă la un moment dat nu mai putem, pentru că iubim baschetul. Asta ar trebui să învețe, să iubească baschetul și să dea totul pe teren”, a mai spus Larisa Toma.

Meciul trei al acestei serii de play-off se dispută la Târgoviște, vineri, 12 aprilie. Se joacă după sistemul 3 din 5 partide.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Heidy :

    Respect !
    Pentru tot ce ai facut pentru baschet dar cum varsta isi spune cuvantul te inteleg, gandirea si exprimarea ta nu mai poate fi asa lucida 😁😁😁 Fetele astea tinere nu a invatat nimik de la voi asta deoarece voi v-ati vazut numai interesul personal......observ ca sunteti primele la dat din gura in interviuri.....am si eu o intrebare asa pentru public......ce s -a intamplat cu Alexandra Ghita o tanara de viitor al baschetului feminin......iti spun eu marele antrenor promoveaza "prieteniile'care sunt apropiate de varsta lui😁😁😁😁 EL CREDE ca "prieteniile' il pot ridica din mediocritate 😁😁😁,imi cer scuze ca fac asemenea afirmatii despre marele antrenor Tanase dar cand am citit declaratia lui la finalul primului meci din play off am crezut ca mor😁 Este posibil sa te surprinda o echipa cu joc in zona??? Dar ce "jocul in zona" vine de pe planeta Marte?😁😁😁😁 aaaaaa am inteles marele Tanase este antrenor de popice nu de baschet😁😁😁😁

    cu 4 ani în urmă (07.04.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!