Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Larisa Toma: „Dacă vom juca precum o echipă, sper din tot sufletul să obținem prima victorie din acest campionat”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
27.10.2018

CSM Târgoviște este în căutarea primei victorii din această ediție a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Dâmbovițencele au cedat în primele două partide pe care le-au disputat în grupa valorică A, în deplasare, iar astăzi, de la ora 16:30, au un prim meci pe teren propriu în campionat. Larisa Toma a prefațat duelul cu vicecampioana.

„Mi-am dorit foarte mult să câștigăm la Arad și am crezut că o vom face. Chiar dacă am pierdut, eu simt că începem să ne închegăm. În multe momente, am comunicat ca și echipă, pentru că trebuie să fim o echipă, atât în atac, dar și în apărare. Sâmbătă (n.r. astăzi) vom avea un meci și mai greu, pentru că formația din Satu Mare este un pic mai valoroasă decât cea a Aradului. Dacă vom juca precum o echipă, sper din tot sufletul să obținem prima victorie din acest campionat. Am demonstrat că merităm să jucăm în Liga Națională, de ce să nu profităm de ea?”, a declarat Larisa Toma pentru csmtargoviste.ro. Meciul dintre CSM Târgoviște și CSM Satu Mare va fi transmis aici.

Veterana echipei dâmbovițene a rămas decana de vârstă a campionatului după retragerea Monikăi Brosovszky. Pivotul va împlini 44 de ani în luna decembrie.

„Secretul e simplu la mine, iubesc foarte mult acest sport și nu cred că o să mă lipsesc vreodată de el. După ce voi termina cariera de jucătoare, o voi începe cu adevărat pe cea de antrenor. Mereu am dat tot ce e mai bun din mine pe teren. Poate că nici eu nu am fost în zile bune, dar dacă te dăruiești total în joc, trebuie să iasă ceva bun până la urmă. Eu mă simt bine pe teren, pentru că am experiență și știu ce trebuie să fac acolo”, a mai spus Larisa Toma pentru site-ul oficial al clubului.

Aceasta a vorbit și despre prima grupă valorică a LNBF, care în acest an și-a schimbat formatul. Pivotul a rămas la CSM Târgoviște și în sezonul precedent, când echipa a participat în Liga 1, pe care a câștigat-o. În grupa A din această ediție de campionat echipele au voie să treacă pe foaia de joc cel mult 5 straniere. Dâmbovițencele au doar două în lot, fiind greu să găsească jucătoare eligibile, din cauza sancțiunilor din trecut. Clubul a reușit aducerea câtorva jucătoare din naționala de senioare alături de tinerele de la naționalele de junioare.

„Mama mea avea o vorbă: <<asta e altă mâncare de pește>>. Așa și cu prima grupă valorică, unde campionatul este mult mai dur. Suntem câteva jucătoare cu experiență, dar avem și foarte multe colege tinere. Chiar dacă ele evoluează la loturile naționale pentru vârsta lor, e altceva să joci contra unor adversare experimentate. Cu timpul vor căpăta experiență, vor arăta că știu baschet și că au valoare. Chiar dacă este greu în prima grupă valorică și sunt dușuri reci, numai așa putem să aduce la Târgoviște baschetul la nivelul din trecut”, a mai spus veterana pentru aceeași sursă.

Larisa Toma a fost cea mai eficientă jucătoare a dâmbovițencelor la meciul pierdut la Arad cu 65-78. Pivotul a încheiat partida cu 13 puncte, 8 recuperări și 4 capace, cu +21 indice al eficienței în 28:53 minute. Toma are medii de 7.5 puncte, 5.5 recuperări, 1.5 pase decisive și 2 capace/meci în cele două partide disputate până acum în LNBF, cu 12.5 eficiență medie în 23:44 minute. Cifrele sale din primul tur al cupei sunt: 7.5 puncte, 4.5 recuperări, 1.5 pase decisive, 1.5 intercepții și 1.5 capace în 17:37 minute, cu 15.5 eficiență medie.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!