Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Laszlo Lazar: „Este o mare onoare pentru mine să fiu căpitanul echipei BC Mureș”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
17.12.2016

Laszlo Lazar, cel mai important jucător român din lotul vicecampioanei României, titularul postului de pivot, respectiv căpitanul formației mureșene, a oferit un scurt interviu cititorilor site-ului TotalBaschet. Baschetbalistul ne-a vorbit despre primul meci al echipei din faza secundă a FIBA Europe Cup, despre următorul joc din campionat, atmosfera din cadrul clubului sau obiectivele din sezonul competițional 2016-2017. 

Laszlo, înfrângere dueroasă în Franța, 65-101, cu Elan Chalon. Ce s-a întâmplat acolo? 

„Din păcate la meciul din Franța nu am reușit să facem față unui adversar de valoare. Cei de la Chalon sunt pe primele locuri într-un campionat cu echipe valoroase. A fost și este o perioadă destul de încărcată pentru noi, cu multe meciuri. Staff-ul încearcă să găsească soluții pentru a ne ține în formă și pentru a ajuta la revenirea de după drumurile lungi, dar sunt și ei într-o situație dificilă. Eu cred că pentru următorul meci din FIBA Europe Cup, cu Gaziantep, trebuie să ne pregătim ceva mai bine tactic, și sper, cu ajutorul fanilor, să facem o figură frumoasă”.

În weekend jucați pe teren propriu cu Phoenix Galați, echipă care v-a învins în tur și care stă mai bine în meciurile directe cu voi, 2-1. Ce așteptări ai de la acest meci?  

„Urmează un meci destul de greu în campionat. După cum au mai dovedit, învingând până și campioana, Galațiul are o echipă bună. Noi trebuie să încercăm să jucăm cum am jucat și la Oradea, să jucăm motivați și să facem tot posibilul să câștigăm. Avem nevoie de această victorie. Chiar dacă ne-au învins în tur, la Galați, eu cred că acasă pornim cu prima șansă. Nu cred că este vorba de un complex împotriva celor de la Galați, ei joacă foarte bine acasă, pun probleme oricărei echipe”.

Toată lumea știe problemele cu care s-a confruntat BC Mureș în acest sezon, și care, din păcate, încă persistă. Care este atmosfera în cadrul clubului?

„Atmosfera în echipă este spre bună, nu vreau să ascund nimic, normal că mai există și probleme, dar cred că cu toții ne dorim victoria și o să facem tot posibilul să o obținem. Problemele financiare mai există, dar conducerea clubului face eforturi mari pentru a le remedia, noi ca jucători trebuie să avem încredere că o să resușească și să încercăm să ne facem treaba”.

Spune-mi te rog cum te simți anul acesta în echipamentul alb-albastru și care sunt obiectivele tale în noul sezon, atât din punct de vedere individual, cât și colectiv. 

„Eu mă simt bine la Târgu Mureș, mereu a fost o atmosferă plăcută în echipă, am avut rezultate și am avut lângă noi niște fani extraordinari. Anul acesta am fost pus ca și căpitan, pentru mine este o mare onoare și încerc să ajut echipa cât pot eu mai bine. Îmi doresc ca acest sezon să rămân sănătos să îmi pot ajuta echipa și desigur, sper la cât mai multe victorii. Ca și echipă, principalul nostru obiectiv este calificarea în 1-6 la finalul campionatului, sper să reușim să facem un pas spre îndeplinirea acestuia cu o victorie duminică. Aș dori să le mulțumesc suporterilor care au venit meci de meci la sală pentru a ne susține și să îi invit alături de ei pe toți fanii echipei. Sper să umplem tribunele duminică și să readucem atmosfera de Jungla în sală”.

Laszlo Lazar a bifat 11 prezențe în campionat pentru BC Mureș în actuala stagiune, având medii de 6.1 puncte, 5.8 recuperări, 1.0 pase decisive, 1.9 capace, 1.4 mingi pierdute și 9.7 la eficiență, totul în 20:32 minute jucate pe meci. De cealaltă parte, în Europe Cup, sportivul român a jucat de 4 ori pentru mureșeni, acumulând medii de 7.0 puncte, 4.3 recuperări, 0.8 pase decisive, 1.0 capace, 0.5 mingi pierdute și 8.3 la productivitate, asta în 14.0 minute petrecute pe parchet. 

Lazar și compania vor juca următorul meci duminică, 18 decembrie, începând cu ora 17:00, pe teren propriu, împotriva celor de la Phoenix Galați. Avancronica partidei poate fi citită AICI

*Foto: Toth Csaba

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!