Stiri Cupa României Masculin

Laszlofy Botnd: „Băieții au luptat și au arătat caracter, ceea ce e foarte bine pentru echipă”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
30.09.2018

CSM VSKC Miercure Ciuc a întâlnit pe CSM Mediaș în turul inaugural al Cupei României baschet masculin. Formația din Harghita a pierdut ambele partide cu echipa de pe Târnava Mare și după a cedat în deplasare cu scorul de 91-78, diferența la general a fost de 29 de puncte.


După partida retur de la Mediaș, antrenorul Laszlofy Botond a vorbit despre evoluția echipei sale:

„Începem să urcăm în joc. La primele meciuri am avut momente proste mai lungi, în meciul acesta am picat de 2-3 ori în momente cheie, am primit două trei coșuri ușoare când chiar nu trebuia. Am venit la 4 puncte, la 5 puncte, după care ei s-au dus iar la peste 10 puncte. Băieții au luptat și au arătat caracter, ceea ce e foarte bine pentru echipă. Probleme nostre au fost mișcarea mingii dintr-o parte în alta și câteodată când mingea ajunge jos nu mai iese. Sper să rezolvăm aceste probleme până weekend-ul viitor, băieții au prins curaj, au jucat mult mai bine decât acasă, zic eu. Suntem în urcare.”

Întrebat dacă mai pot apărea noutăți în lotul de jucători, antrenorul a răspuns:

„Noi ne-am mai fi dorit, dar în funcție de buget cred că cu echipa aceasta o să defilăm, cum se spune.”

Laszlofy Botond a vorbit și despre obiectivele echipei sale pentru sezonul 2018/2019 al LNBM, acolo unde va evolua în grupa valorică C:

„O să încercăm dar nu o să fie chiar ușor. Se califică doar primul loc, pentru care trebuie să ai un lot foarte bun, mai ales când o să se joace miercuri-sâmbătă-miercuri. O să fie greu dar noi încercăm să fim în primele patru.”

Antrenorul celor de la CSM VSKC Miercurea Ciuc a fost întrebat și despre noul sistem competițional, despre care a concluzionat:

„Regulamentul e cu bune și cu rele. De exemplu în cupă este o discrepanță mare. Să joci ân Cupa României cu reguli diferite pentru echipe, eu zic că e nasol. La grupa valorică B după sfertul doi e nevoie doar de un român pe teren, aici nu a fost cazul că nu au avut 4 jucători străini, și noi trebuie să păstrăm jucătorul U23 tot meciul pe teren. Eu zic că nu e echitabil. Regulamentul pentru Liga Națională îl văd ca pe unul benefic. Puține echipe totuși Grupa B. Nu știu dacă este bine pentru ei să joci luni întregi împotriva acelorași 3 echipe. Mă rog, acesta este regulamentul, cu asta mergem înainte. Eu zic că o să fie benefic dacă se vor corecta micile greșeli.”

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!