Stiri Liga I Masculin

Laurențiu Răuț: „Obiectivul nostru este formarea unei echipe competitive pentru ca în viitor să încercăm să atacăm promovarea”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
15.11.2017

ACS Târgu Jiu a plecat învinsă de la Timișoara, 68-79 cu satelitul lui BC SCM. Antrenorul Laurențiu Răuț ne-a vorbit, după meciul din etapa a 4 a Ligii 1, despre acest nou început în baschetul din Târgu Jiu.

„Un meci greu. Știam că Timișoara are o echipă frumoasă. Cunoșteam marea majoritate a echipei pentru că cei mai mulți jucători acționează și în campionatul de U18. Știam că va fi un meci greu pentru că veneam după un turneu final de U18 care s-a terminat ieri (n.r. cu o zi înaintea meciului de la sala Constantin Jude). Din păcate, acolo am pierdut vreo 2,3 jucători, accidentați, dar până la urmă de asta ne pregătim, să avem parte de asemenea meciuri.

Avem o echipă în formare. Trei sferturi din echipă sunt copii de 16, 17 ani și acesta este și obiectivul nostru: formarea unei echipe competitive pentru ca în viitor să încercăm să atacăm promovarea. Bineînțeles, nu se pune problema în anul acesta. Cine știe, în anii următori, în funcție de buget, în funcție de mai multe.

Din punct de vedere al jocului sunt mulțumit de o parte din jucători, din păcate, nu sunt mulțumit de unii de la care aveam așteptări mai mari. Dar mergem înainte, suntem o echipă în construcție și e foarte important să creștem de la meci la meci. Mai sunt lucruri de pus la punct, dar mai este și mult de disputat din acest campionat”, a spus Laurențiu Răuț.

Laurențiu Răuț a fost antrenorul cu care fosta prim-divizionară Energia a promovat în 2008, a fost secund în primul eșalon, pentru ca în 2013 să preia funcția de președinte al clubului CS Energia.

„Sunt la al doilea început de drum, pentru că am avut acest început și cu Energia. Cele mai grele sunt începuturile de drum pentru că sunt o grămadă de probleme. Suntem la început, din toate punctele de vedere este foarte greu, e un club nou-format și din punct de vedere financiar. Sperăm să trecem cu brio peste aceste momente și să ne îndeplinim obiectivul, acela de a forma o echipă competitivă pentru viitor. Pentru că, repet, acești puști de 16, 18 ani, sunt câțiva cu reale calități. Sperăm ca pe viitor să reușim, pe lângă ei, să aducem să formăm o echipă competitivă.

Fanii, fiind obișnuiți cu performanța care s-a creat în jurul echipei Energia, de-abia așteptau un nou proiect în jurul unei echipe de baschet. Toată lumea este încântată. Din păcate, aș putea spune, mulți dintre ei sunt obișnuiți cu performanțele înalte, nu se pune problema în momentul de față la noi pentru că e cu totul și cu totul altceva. Fenomenul Energia a însemnat mult mai mult, într-adevăr un profesionalism acolo. Dar și asta s-a creat în timp. Asta trebuie să înțeleagă toată lumea că, pentru ca echipa Energia să ajungă acolo unde a ajuns, a fost nevoie de vreo 6, 7 ani, de prin 2008 până prin 2014. S-a creat în timp. Energia s-a înființat prin 2002, deci chiar mai mult, 13, 14 ani până s-a ajuns la performanțe mari”.

Cele mai bune performanțe ale echipei de baschet din Gorj au venit în 2014 și 2015, cu câștigarea Cupei României, calificarea la final 4-ul EuroChallenge, încheiat pe locul 3, respectiv bronzul în Liga Națională..  

„Noi nu ne dorim chiar atât de mult, dar, din păcate, nu știm ce să spunem acum, ce se va întâmpla pe viitor. Suntem la început, sunt multe lucruri care ne lipsesc. Sperăm să avem puterea până la capăt, să ducem acest proiect până la sfârșit, să ne îndeplinim obiectivul de a forma o echipă competitivă”, a concluzionat Laurențiu Răuț.

ACS Târgu Jiu are un bilanț de o victorie și 3 înfrângeri în debutul Ligii 1, fiind pe locul 4 în grupa 1.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!